Φτερούγες κοτόπουλου σε κρούστα

ΥΛΙΚΑ (για 25 κοµµάτια)

50 γρ. σουσάµι

1 κ.σ. σπόρους κύµινο

1 κ.σ. σπόρους κόλιαντρο

1 κ.σ. µαύρο πιπέρι, χονδροσπασµένο

αλάτι

1 κ.σ. πάπρικα

1 λεµόνι, τον χυµό

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ταχίνι

25 φτερούγες κοτόπουλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε µέτρια φωτιά, καβουρδίζουµε το σουσάµι, το κύµινο και το κόλιαντρο µέχρι να απελευθερώσουν τα αρώµατά τους. Μεταφέρουµε τους σπόρους στο multi και προσθέτουµε το πιπέρι, το αλάτι και την πάπρικα. Χτυπάµε για 1-2 λεπτά.

2 Σε ένα µπολ αναµειγνύουµε τον χυµό λεµονιού, το ελαιόλαδο,το περιεχόμενο του multi και το ταχίνι. Αφήνουµε τη µαρινάδα στο ψυγείο για 1 ώρα και έπειτα βυθίζουµε τις φτερούγες. Αφήνουµε στο ψυγείο για 24 ώρες.

3 Βάζουµε τις φτερούγες στη σχάρα και ψήνουµε για περίπου 25-30 λεπτά (αν βάλουµε τις φτερούγες στον φούρνο, θα χρειαστούµε 45-50 λεπτά).

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ Amstel Pils

Αυθεντική γεύση pils από το 1870, από 3 ποικιλίες λυκίσκου

Η Amstel Pils παράγεται με βάση την αυθεντική συνταγή του 1870 που δημιούργησαν οι αρχιζυθοποιοί της Amstel. Χάρη στο ισορροπημένο μείγμα 3 ποικιλιών λυκίσκου, προσφέρει μια αξεπέραστη πλούσια γεύση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.