Στον αστερισμό του γλυκού

Εδώ και λίγες μέρες οι φιλοξενούμενοι και επισκέπτες δύο μεγάλων και ιστορικών ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας έχουν την τύχη να γεύονται κάποια από τα αρτιότερα γλυκά του κόσμου. Ενώ από το Φθινόπωρο την ίδια τύχη θα έχουν και όσοι αγοράζουν σοκολάτες και μακαρόν από το GB Corner Concept Store… Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι από τις 6 Ιουνίου τα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρεταννία και King George συνεργάζονται με τον κορυφαίο γάλλο pastry chef Arnaud Larher ο οποίος υπογράφει τα μενού των επιδορπίων και των γλυκών. Ο Arnaud Larher σε ηλικία 28 ετών εξελέγη από τον οδηγό Champerard ο «Καλύτερος Ζαχαροπλάστης της Χρονιάς», ενώ επτά χρόνια αργότερα κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου εργάτη της Γαλλίας» (Meilleur Ouvrier de France), μία από τις πιο σημαντικές διακρίσεις από την εποχή της Γαλλικής επανάστασης! Την πρώτη του «μπουτίκ γλυκών» την άνοιξε στην Μονμάρτρη. Όπως λέει και ο ίδιος «η απόκτηση του τίτλου του Καλύτερου εργάτη της Γαλλίας μου χάρισε αναγνώριση και μου δίνει το κίνητρο κάθε μέρα να ξεπερνώ τον εαυτό μου, τροφοδοτώντας τη δίψα μου για εξέλιξη στην γνώση με στόχο το τέλειο». Τα τέλεια όπως φημολογείται γλυκά του – ανάμεσα στα οποία μπαμπάδες με ρούμι, η «έκφραση σοκολάτας» και η «τάρτα Χονολουλού» – ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε κι εμείς!

Ο Arnaud Larher.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.