Μητσοτάκης: «Ψέματα και υποσχέσεις από την κυβέρνηση»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε φόρουμ για την απασχόληση που διοργάνωσε ο τομέας εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε φόρουμ για την απασχόληση που διοργάνωσε ο τομέας εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γέμισε με υποσχέσεις τη νέα γενιά και με ψέματα τη μεσαία τάξη» και τόνισε πως οι συνέπειες από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι έντονες στο ασφαλιστικό και στη βιωσιμότητά του.

«Αν δεν αλλάξει η σχέση των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους δεν πρόκειται το ασφαλιστικό να γίνει βιώσιμο» επισήμανε, υπογραμμίζοντας πως «παρά τα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού».

Επ’ αυτού αναφέρθηκε στις νέες, από χθες, περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, που φτάνουν και το 40% και υπενθύμισε τις δηλώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης περί μη περικοπής τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας θα είναι πρώτη προτεραιότητα για τη κυβέρνηση της ΝΔ.

Μίλησε για την ανάγκη να έχουμε μια κυβέρνηση φιλική προς την επιχειρηματικότητα, εξηγώντας ότι οι δουλειές θα δημιουργηθούν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

«Όλα αυτά είναι αντίθετα στο DNA της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» συνέχισε, σημειώνοντας πως η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, δεν διατάσσεται, απαιτεί προσέλκυση επενδύσεων, σταθερό φορολογικό περιβάλλον, στήριξη της επιχειρηματικότητας και μεταρρυθμιστικό πνεύμα.

«Αυτή είναι η δική μας λογική, την οποία κωδικοποίησα στη Βουλή όταν μίλησα για την πρόταση 2+4, 4% ανάπτυξη και 2% πρωτογενές πλεόνασμα, προσέλκυση επενδύσεων στο 20% του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια και δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας ετησίως» προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί οι στόχοι είναι μεν φιλόδοξοι, αλλά μόνο έτσι «θα σπάσουμε τον κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έχει καταδικάσει».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε, επίσης, για την ανάγκη εκπόνησης Εθνικού Σχεδίου Ενίσχυσης των Πολιτικών Εργασίας και επανέλαβε πως δεν είναι ανάγκη να ανακαλύψουμε τον τρόπο, αλλά αρκεί να μελετήσουμε πρακτικές άλλων χωρών που αντιμετώπισαν το πρόβλημα.

«Στη δική μας πολιτική πρόταση δεν θα κυριαρχούν μονοδιάστατες επιδοματικές πολιτικές του παρελθόντος» συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι «η ανεργία των νέων σχετίζεται με το εθνικό σχέδιο μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει υποβαθμίσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και πως απαξιώνει το θεσμό της μαθητείας. «Εμείς αποσκοπούμε και θα αναζητήσω προτάσεις σε μια επαγγελματική εκπαίδευση στη βάση των αναγκών της αγοράς και των επιχειρήσεων», είπε και κάλεσε τα πανεπιστήμια να αφουγκράζονται την αγορά και να συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις, και από την άλλη πλευρά τον επιχειρησιακό κόσμο να βρεθεί κοντά στα πανεπιστήμια.

Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, επανέλαβε με έμφαση ότι για τη ΝΔ δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησής τους. «Το ζήτημα αυτό απλά δεν υφίσταται», τόνισε, ενώ παράλληλα δήλωσε απολύτως σύμφωνος στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, λέγοντας πως το κόστος παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της.

«Γι’ αυτό η ΝΔ θα ζητά εκλογές. Για να απαλλαγούμε μια ώρα αρχύτερα από αυτή την προβληματική κυβέρνηση», είπε και διαβεβαίωσε ότι μέχρι να έρθει η ΝΔ στην κυβέρνηση, θα αξιοποιήσει τον χρόνο ώστε να επεξεργαστεί το κυβερνητικό της πρόγραμμα με διαρκή επικαιροποίησή του ώστε να το εφαρμόσει άμεσα.

ΝΔ: «Η κυβέρνηση απλώς κερδίζει χρόνο με μνημόνιο για το Ελληνικό»

Το ερώτημα για το κατά πόσο θα μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει την επένδυση στο Ελληνικό θέτει η Νέα Δημοκρατία σε ενημερωτικό της σημείωμα.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη επένδυση έργο πνοής δεκαετιών και υπενθυμίζει πως ήταν αυτή που ξεμπλόκαρε την επένδυση που είχε βαλτώσει επί δεκαετίες τονίζοντας πως είχε να αντιμετωπίσει τη «την λυσσαλέα επίθεση των λαϊκιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ», λαϊκιστές που όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «χαρακτήριζαν «ξεπούλημα» την επένδυση στο Ελληνικό όσο ήταν στην αντιπολίτευση, που την μπλόκαραν για 18 μήνες όταν ήρθαν στην κυβέρνηση, αλλά τώρα υπογράφουν πρόθυμα τη συνέχισή της μόνο και μόνο για να παραμείνουν λίγο ακόμη κολλημένοι στην καρέκλα της εξουσίας».

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως κερδίζει χρόνο, υπογράφοντας ακόμη ένα Μνημόνιο, χωρίς να έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει την επένδυση.

«Δεν έχουν τη διαχειριστική επάρκεια να καταλάβουν πώς θα προωθήσουν τις επενδύσεις, όπως αποδεικνύει η φοροεπιδρομή στην οποία επιδίδονται. Ο χρόνος που κερδίζουν σήμερα, προστίθεται στον χαμένο χρόνο των προηγούμενων 18 μηνών, καθυστερώντας τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, στερώντας ρευστότητα από την ελληνική οικονομία, συντηρώντας έναν τριτοκοσμικό καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στο καλύτερο σημείο της Μεσογείου» τονίζει η ΝΔ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως δεν προωθεί τις επενδύσεις.

«Η κυβέρνηση δεν προωθεί τις επενδύσεις, τις παρακωλύει. Δεν αναβαθμίζει το Ελληνικό, συντηρεί την υποβάθμιση που επέφερε. Δεν διαφημίζει την εικόνα της χώρας, τη δυσφημεί. Όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο για τους πολίτες και την Πατρίδα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΔ κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση πως αντί να αγκαλιάσει αυτή την επένδυση ως αντιπολίτευση την πολέμησε λυσσαλέα».

Ο κ. Τσίπρας, αρχηγός τότε της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 27 Φεβρουαρίου 2014 μιλούσε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Το Ελληνικό δεν πωλείται» και χαρακτήριζε «εκποίηση δημόσιας περιουσίας με όρους ληστρικούς για το δημόσιο συμφέρον» την επένδυση στο Ελληνικό. Λίγο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, σε τηλεοπτική συνέντευξή του (στον «Ενικό», 12 Ιανουαρίου 2015), προέτρεπε τον ελληνικό λαό αν θέλει τέτοιες επενδύσεις «να ψηφίσει τον κ. Σαμαρά»! Αλλά και άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρ. Δούρου, μέχρι τον ευρωβουλευτή κ. Παπαδημούλη, χαρακτήριζαν το τίμημα είτε ως «εξευτελιστικό» και τη συμφωνία ως «οικονομικό σκάνδαλο», είτε «δώρο στον κ. Λάτση». Ο ίδιος ο κ. Χ. Σπίρτζης, πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. τότε και νυν συναρμόδιος υπουργός, χαρακτήριζε στις 30 Οκτωβρίου 2014 το ΤΑΙΠΕΔ «δημοπρατήριο», υπολόγιζε την αξία του τιμήματος για την επένδυση στα 3 δισ. ευρώ και την χαρακτήριζε ως «δώρο», «228% χαμηλότερα από την αξία του», ενώ μιλούσε για «τεράστιες πολιτικές ευθύνες». Ανάλογα απαξιωτικές ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου και των στελεχών των ΑΝΕΛ, σημερινών κυβερνητικών εταίρων του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει η ΝΔ κάνοντας λόγο για «δυνάμεις του λαϊκισμού αφού πότισαν με ψέματα και αφορισμούς το δημόσιο διάλογο, προκαλώντας σύγχυση και υποδαυλίζοντας κινητοποιήσεις ενάντια στην επένδυση, «μπλόκαραν» κάθε πρόοδο στην υλοποίηση του έργου όταν έγιναν κυβέρνηση. Επί 18 μήνες τώρα δεν έκαναν τίποτα! Ενώ η συμφωνία είχε επέλθει από το 2014 και η πρώτη δόση από τον επενδυτή προς το Ελληνικό Δημόσιο είχε προϋπολογιστεί για το 2015!» τονίζουν χαρακτηριστικά.

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση σπατάλησε ενάμισι χρόνο

«Και στο ζήτημα του Ελληνικού, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η ΕΛΛΑΔΑ έχασε και χρόνο και χρήμα και θέσεις εργασίας» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

«Η Κυβέρνηση δυστυχώς σπατάλησε ενάμιση χρόνο για να περάσει διαδοχικά από την καταγγελία του έργου , στην αποδοχή του με ¨βάρια καρδιά ¨ και στην υπογραφή με το ζόρι του μνημονίου συνεργασίας.

»Επειδή η οριστική σύμβαση δεν έχει ακόμη υπογραφεί, το ΠΑΣΟΚ και η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως έκανε και μέχρι τώρα διά του αρμόδιου υπεύθυνου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, θα συνεχίσει την στενή παρακολούθηση του θέματος , παρεμβαίνοντας όπου χρειαστεί ώστε η επένδυση να γίνει πράξη. Μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς της περιοχής. Αυτό επιβάλλει η Εθνική Γραμμή για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση που επιλέξαμε και ακολουθούμε» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

«Τα οφέλη για τη χώρα και την οικονομία στο ζήτημα της σύμβασης του Ελληνικού θα ήταν μεγάλα και ήδη ορατά, αν η κυβέρνηση ασχολούνταν με την ουσιαστική βελτίωση των όρων αντί να υποκύπτει παθητικά στην «επιβολή» της ως μνημονιακού προαπαιτούμενου» σχολίασε από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.