Δεν φταίει για όλα η Ελλάδα

"Ξέφραγο αμπέλι" μας ανεβάζουν, άσχετους και με διάτρητη ασφάλεια μας κατεβάζουν οι Ευρωπαίοι.

«Ξέφραγο αμπέλι» μας ανεβάζουν, άσχετους και με διάτρητη ασφάλεια μας κατεβάζουν οι Ευρωπαίοι. Κι ως ένα σημείο μπορεί έχουν δίκιο όταν βρίσκουν να κυκλοφορούν στην Ευρώπη πρόσφυγες που πέρασαν από την Ελλάδα και δεν έχουν καταγραφεί.

Από την άλλη πλευρά, η υπόθεση των τριών Κούρδων που μετέφεραν 22 πολεμικά όπλα με διόπτρες και εκατοντάδες χιλιάδες σφαίρες και συνελήφθησαν στην Ελλάδα έχοντας διασχίσει την μισή Ευρώπη δείχνει ότι το ίδιο ξέφραγο αμπέλι είναι και οι ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες.
Προσέξτε: oι τρεις Κούρδοι με βρετανικά διαβατήρια αγόρασαν δυο αυτοκίνητα και δύο τροχόσπιτα πριν ενάμιση μήνα στην Γερμανία και έκρυψαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες τον τεράστιο οπλισμό επί γερμανικού εδάφους.
Εν συνεχεία οδήγησαν διερχόμενη όλη την Γερμανία με τα αυτοκίνητα ρυμουλκώντας τα τροχόσπιτα με τον βαρύ οπλισμό, μπήκαν στην Ιταλία την οποία επίσης διέσχισαν ανενόχλητοι και φόρτωσαν το…στρατιωτικό καραβάνι σε πλοίο της γραμμής που τους έφερε στην Ηγουμενίτσα.
Τα δυο αυτοκινούμενα εντοπίστηκαν από τις ελληνικές διωκτικές αρχές και οι τρεις Κούρδοι συνελήφθησαν, οι δύο στην Αλεξανδρούπολη και ο τρίτος στον Έβρο,ενώ ετοιμάζονταν να περάσουν στην Τουρκία απ όπου θα έφταναν στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν και θα παρέδιδαν το εκρηκτικό φορτίο τους – κατά πάσα πιθανότητα σε Κούρδους αντάρτες.
Πώς είναι δυνατόν,όμως, δύο ολόκληρα οπλοστάσια με τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε οποιαδήποτε πόλη της Ευρώπης (και σίγουρα στην Γερμανία και την Ιταλία απ όπου πέρασαν) να μην γίνουν αντιληπτά από τις υπηρεσίες ασφαλείας των δυο αυτών χωρών οι οποίες μάλιστα βρίσκονται σε επιφυλακή φοβούμενες χτύπημα Τζιχαντιστών –ανάλογο με εκείνο του Παρισίου;
Πώς είναι δυνατόν οι βρετανικές αρχές που είναι γνωστές για τις αποτελεσματικές μυστικές υπηρεσίες τους να πιάστηκαν στον ύπνο και να μην είχαν μαύρα μεσάνυχτα για τους τρεις «υπόπτους » που ζούσαν στην Αγγλία;
Αντί, λοιπόν, οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες να κουνάνε το δάχτυλο στην Ελλάδα και υποκριτικά να αναζητούν εξιλαστήρια θύματα για τις τεράστιες ροές προσφύγων είναι καιρός να σοβαρευτούν. Να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την φύλαξη των ελληνικών συνόρων – κι όχι να καταφεύγουν στο ΝΑΤΟ. Και να μην ονειρεύονται αποκλεισμούς χωρών από την Σένγκεν ως λύση στην αδυναμία της Ευρώπης να καταστρώσει μία προσφυγική πολιτική που να υποχρεώνει τις χώρες – μέλη να μοιραστούν το βάρος.
Η πλουσιότερη ήπειρος του πλανήτη,με 450 εκατομμύρια κατοίκους δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί με τις δικές της δυνάμεις να περιφρουρήσει τα σύνορά της,να αρνείται να απορροφήσει προσωρινά 1 – 2 εκατομμύρια πρόσφυγες και να μην μπορεί να αναλάβει εντατικές πρωτοβουλίες (μαζί με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία) για να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.