Το βιβλίο και η υλική υπόστασή του

Βιβλίο, liber, book. Η ετυμολογία των λέξεων και η υλική προέλευση των αντικειμένων. Ιερά βιβλία, έντυπα βιβλία, ηλεκτρονικά βιβλία.

Βιβλίο, liber, book. Η ετυμολογία των λέξεων και η υλική προέλευση των αντικειμένων. Ιερά βιβλία, έντυπα βιβλία, ηλεκτρονικά βιβλία. Βιβλίο, μνήμη και γραφή. Βιβλίο και ιδιοκτησία, αφηγήσεις και αναγνωστικές ιστορίες στα περιθώρια των βιβλίων. Η ιερή υλικότητα του βιβλίου και οι προκλήσεις της τεχνολογικής εποχής. Το βιβλίο στην ιστορία του πολιτισμού και το βιβλίο ως αντικείμενο καθημερινής χρήσης. Αυτά είναι ορισμένα από τα θέματα στα οποία θα αναφερθεί στην ομιλία του «Το βιβλίο και η υλική υπόστασή του» ο δημοσιογράφος και καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Νίκος Μπακουνάκης, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στις 8.00 μ.μ. στην Gallery Citronne (Φωκίωνος Νέγρη 16).

Η ομιλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την έκθεση «Μνησιπήμονα», έργα που κατάγονται από τον Αισχύλο και μας θυμίζουν τις επώδυνες μνήμες και τις οδυνηρές εμπειρίες, την ατομική έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου που πραγματοποιείται από την Gallery Citronne, σε επιμέλεια Τατιάνας Σπινάρη-Πολλάλη.
Διάρκεια έκθεσης ως την Κυριακή 17 Ιανουαρίου. Ώρες λειτουργίας Τετάρτη – Παρασκευή 18.00 – 21.00, Σάββατο 12.00 – 20.00 και Κυριακή 12.00 – 15.00.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.