Τις τελευταίες ημέρες και ώρες έκπληκτη η κοινή γνώμη παρακολουθεί μια πρωτοφανή κόντρα της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων και της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Εκεί που θα περίμενε κανείς ενωμένοι οι εισαγγελείς να αντιμετωπίζουν το θηρίο της φοροδιαφυγής που τρώει τα δημόσια Ταμεία και χτυπάει τις προσπάθειες πρώτα του έλληνα πολίτη να καλύψει τα ελλείμματα και τις υποχρεώσεις του, πάλι «τρώγονται» θεσμικοί παράγοντες πάνω από ερμηνείες του Συντάγματος και τον τύπο της δήθεν νομιμότητας που αφορά εμπλεκομένους σε βαριά πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα.
Εκείνοι που έβγαλαν περίπου 6 δισ. ευρώ παράνομα στο εξωτερικό δεν είναι μόνο φοροφυγάδες. Είναι εμπλεκόμενοι στα εξοπλιστικά, είναι λαμόγια της υπόθεσης Siemens που τα έφαγαν και από την εταιρεία τους, είναι του παραδικαστικού που λειτουργούσαν εταιρεία μέσα στη Δικαιοσύνη.
Ακόμα και αν γίνει χρήση προϊόντων υποκλοπής, ας είμαστε με όσους πολεμάνε τους κλέφτες. Ας είμαστε με εκείνους που ξενυχτάνε πάνω από τις έρευνες και τα δικόγραφα για να βρούνε τους ενόχους. Και βέβαια δεν πρέπει να είμαστε με όσους προωθούν τη συγκάλυψη… Ας ρωτήσουν οι εισαγγελείς τους συναδέλφους τους που κάνουν τις έρευνες με ποιους να είναι.
Άλλωστε τα μεγαλύτερα εγκλήματα ιστορικά έχουν γίνει με την επίκληση της δήθεν νομιμότητας και των τύπων. Όπως στον Μεσαίωνα… Στην πυρά το βαρύ οικονομικό έγκλημα και όχι όσοι και όσες το κυνηγάνε. Η παραίτηση επτά μελών της Ένωσης Εισαγγελέων διαφωνώντας με την ανακοίνωση περί της τροπολογίας για τη χρήση ως αποδεικτικών μέσων προϊόντων υποκλοπής, όπως είναι οι λίστες, είναι τελικά γενναία πράξη.