Κοτόπουλο με κρούστα μουστάρδας και σoς μπαλσάμικου

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα κοτόπουλου

λίγο έ.π. ελαιόλαδο

½ φλ. μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι, έτοιμη

1 πρέζα ξηρό θυμάρι, τριμμένο

½ φλ. φριγανιά ή μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένα

αλάτι, πιπέρι

10 μανιτάρια της αρεσκείας σας, κομμένα σε φέτες

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

Για τη σος

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 1/2 κ.γ. μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι, έτοιμη

1 ½ κ.σ. κρέμα μπαλσάμικου

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1 Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα φιλέτα. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, το θυμάρι, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε στο μπολ τα φιλέτα πιέζοντάς τα, ώστε να καλυφθούν από τα υλικά και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψάκι στον φούρνο, στους 180 ο C, για περίπου 30 λεπτά.

2 Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά τους, αλατοπιπερώνουμε και λίγο πριν από το τέλος, σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, βγάζουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα.

3 Ετοιμάζουμε τη σος μπαλσάμικου, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με το χτυπητήρι του φραπέ. Κρατάμε λίγη από την σος και με την υπόλοιπη περιχύνουμε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε καλά, με απαλές κινήσεις. Σερβίρουμε τα φιλέτα με τα μανιτάρια, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σος που είχαμε κρατήσει και συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι και μια πράσινη σαλάτα.


Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.