Ετοιμάζω ένα βελουτέ κουνουπιδιού, βράζοντας σε κατσαρόλα με 3 δάχτυλα νερό 500 γρ. κουνουπίδι χωρίς το κεντρικό κοτσάνι του (κατά το μαγείρεμα το γυρίζω στην κατσαρόλα). Οταν εξατμιστεί σχεδόν όλο το νερό και έχει μαλακώσει το κουνουπίδι, το χτυπάω στο multi με αλατοπίπερο και 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο. Αφήνω στην άκρη.

Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίχνω 2 κ.σ. ξίδι, 2-3 φύλλα δάφνης, 1 κρεμμύδι και 2-3 καρότα. Πασπαλίζω με πιπέρι και προσθέτω 3-4 μεγάλα καβούρια. Τα βράζω όλα μαζί για 10-12 λεπτά. Βγάζω τα καβούρια, τα αφήνω να κρυώσουν και τα ξεψαχνίζω. Βάζω την ψίχα τους σε ένα μπολ, διορθώνω τοαλατοπίπερο και προσθέτω λίγο λαδολέμονο.

Σε ένα μπολ κόβω 4-5 μπουκετάκια ωμού κουνουπιδιού και 4 αγκινάρες καθαρισμένες, και τα δύο σε λεπτές φέτες, περιχύνω με τον χυμό ½ λεμονιού, αλατίζω και ανακατεύω. {{{ moto }}}

Σερβίρω το βελουτέ κουνουπιδιού σε ένα χαμηλό ποτήρι, βάζω επάνω την καβουροσαλάτα και τελειώνω γαρνίροντας με τα ωμά λαχανικά (υλικά για 4 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.