Διπλή συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας την Τρίτη

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τη συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας την Κυριακή καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται ικανοποιημένη με την πρόοδο που επιτεύχθηκε για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού του 2014.

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση μετά τη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας την Κυριακή καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται ικανοποιημένη με την πρόοδο που επιτεύχθηκε για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού του 2014.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι «έχουμε κι εμείς υπομονή» σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς την τακτική καθυστέρησης των τροϊκανών, την οποία αναλυτές αποδίδουν και στην αμηχανία της κεφαλής του ισχυρότερου πόλου της τρόικας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ελλείψει κυβέρνησης και «γραμμής» από την πλευρά του Βερολίνου.

Διπλή συνάντηση θα έχουν αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας με την τρόικα.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν τη Δευτέρα ότι η καθυστέρηση είναι αποκλειστικά θέμα των εκπροσώπων των δανειστών και ότι τα δημοσιονομικά της χώρας είναι στην καλύτερη κατάσταση από κάθε άλλη φορά.

Από την άλλη πλευρά πηγές της Κομισιόν αναφέρουν στο «tovima.gr» ότι η τρόικα θα επιστρέψει όταν θα είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά, ρίχνοντας την ευθύνη στην Αθήνα, και αφήνοντας ανοιχτό οι διαβουλεύσεις να παραταθούν και μετά τα Χριστούγεννα.

Σε κάθε περίπτωση η Αθήνα θα προχωρήσει ως την 21η Νοεμβρίου (ακόμη και χωρίς την έγκριση της τρόικας) στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων και του Προϋπολογισμού του 2014 στη Βουλή.

Μονομερώς φαίνεται ότι θα κινηθεί η Αθήνα και στο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, για τις οποίες προωθείται σχέδιο αναδιάρθρωσης εν λειτουργία κόντρα στις συστάσεις της τρόικας για «ξαφνικό θάνατο» και λουκέτο. Το σχέδιο προβλέπει κατά πληροφορίες 600-800 απολύσεις.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.