Οµελέτα µε σπανάκι

ΥΛΙΚΑ (για 2 παιδιά)

80 γρ. baby σπανάκι, µόνο τα φύλλα

½ κ.γ. έ.π. ελαιόλαδο

2 αβγά, χτυπηµένα

200 γρ. τυρί, ανθότυρο ή φέτα, τριµµένο (προαιρετικά)

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουµε 1 λίτρο βραστό νερό, ώστε να ζεµατιστεί. Το αφήνουµε να χλιάνει και το στύβουµε µε τα χέρια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ρίχνουµε τα αβγά. Αλατοπιπερώνουµε. τηγανίζουµε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τοποθετούµε την οµελέτα σε ένα πιάτο, απλώνουµε το σπανάκι στη µισή επιφάνειά της, πασπαλίζουµε µε το τυρί, διπλώνουµε µε την άλλη µισή, κόβουµε και σερβίρουµε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.