Η Formula 1 στο Λουτράκι, το «οπλοστάσιο» για μαθητές και οι σχέσεις του με την ΕΛ.ΑΣ.

«Είχε εξαπατήσει επιχειρηματίες επικαλούμενος ότι θα φτιάξει πίστα της Formula 1 στη λίμνη της Βουλιαγμένης στην Περαχώρα Λουτρακίου.

«Είχε εξαπατήσει επιχειρηματίες επικαλούμενος ότι θα φτιάξει πίστα της Formula 1 στη λίμνη της Βουλιαγμένης στην Περαχώρα Λουτρακίου. Κάποιοι απόστρατοι τον κατήγγειλαν ότι τους υφάρπαξε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου, υποτίθεται, να τα επενδύσει. Ελεγε ανάμεσα στ’ άλλα ότι θα φέρει ιδιωτικά… φυσικό αέριο στην Ελλάδα, θα έκανε εξαγωγή φαρμάκων στο Ιράν, θα αγόραζε ναυπηγεία, θα προχωρούσε σε επενδύσεις στο Ιράκ. Κάποιοι ανέφεραν ότι είχε αγοράσει και μια κινέζικη συσκευή παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων! Είχε χρησιμοποιήσει ως δικηγόρο του τον πρωθυπουργό ενός αφρικανικού κράτους για να στήσει απάτες με «ροζ» γραμμές. Αργότερα χρησιμοποίησε ως νομικό του σύμβουλο πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ. Ξόδεψε πολλά εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει το «πιστοποιημένο» ρώσικο τανκ που εισέβαλε στην Πράγα το 1968, ένα ρώσικο Μινγκ με το οποίο αυτομόλησε άραβας πιλότος στο Ισραήλ ή το αυτοκίνητο του Μπάτμαν! Ηταν τέτοια η μανία του να εισαγάγει αποσυρθέντα πολεμικά αεροπλάνα, από το ανατολικό κυρίως μπλοκ, ώστε δεν έχει αφαιρέσει ακόμη επικίνδυνα ραδιενεργά υλικά που υπάρχουν στα συστήματα πλοήγησής τους. Ελεγε ότι το μουσείο του στη Βάρη, όπου η ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε εκατοντάδες όπλα, «θα ερχόταν κάποια στιγμή που θα το επισκέπτονταν χιλιάδες μαθητές για να μάθουν την παγκόσμια πολεμική ιστορία». Το μουσείο του είχε επισκεφθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, παρασυρμένος από τις προτροπές ενός στρατιωτικού συνεργάτη του. Είχε επί 15 χρόνια στενές σχέσεις με αστυνομικούς που υπηρετούσαν σε ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενας συνδυασμός σκανδάλων, ακροδεξιών αντιλήψεων και μανίας με τις πολεμικές συλλογές και τη στρατιωτική ζωή. Είχε φτάσει στο σημείο να ζητάει από απόστρατους στρατιωτικούς που εργάζονταν στο μουσείο του να του δίνουν κάθε πρωί στρατιωτικού τύπου αναφορά…».
Αυτό ανέφερε μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθεί την πορεία του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για το «μουσείο» του στην περιοχή της Βάρης αλλά και για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ανθρώπους-«κλειδιά» δύο γυναίκες, στενές συγγενείς του επιχειρηματία, οι οποίες φέρεται να γνωρίζουν πληροφορίες για τυχόν χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από εκείνον.
Οι γυναίκες αυτές αναμένεται να δώσουν καταθέσεις τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, διατείνονται ότι «δεν έχουν καμία γνώση για παράδοση οπλισμού από τον Πάλλη στη Χρυσή Αυγή και θεωρούν κάτι τέτοιο απίθανο». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζουν να διερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής του επιχειρηματία σε λαθρεμπόριο όπλων. Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται και μια αλλοδαπή που ήταν υπεύθυνη στο «μουσείο» του, όπως και άλλα πρόσωπα.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ο Αναστάσιος Πάλλης είχε επαφές με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν αναμειχθεί και στην υπόθεση «υποστήριξης», το 2004, του πρώην πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Είχε συνεχείς επαφές με τουλάχιστον τέσσερις υψηλόβαθμους αξιωματικούς που ήταν υπεύθυνοι για την έκδοση αδειών όπλων στην Ασφάλεια Αττικής.
Προ διετίας μάλιστα έκπληκτοι οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχαν διαπιστώσει ότι ο Αναστάσιος Πάλλης είχε εισαγάγει πέντε «λειτουργικά» υποπολυβόλα που επιτρέπεται να χρησιμοποιούν οι Ενοπλες Δυνάμεις, η ΕΛ.ΑΣ. και οι υπεύθυνοι φύλαξης διυλιστηρίων ή άλλων κρίσιμων υποδομών. Η εισαγωγή και η διανομή των υποπολυβόλων στους ανθρώπους του Πάλλη διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει με άδεια της ΕΛ.ΑΣ. με την επίκληση ότι «τα υποπολυβόλα χρειάζονται για την υποστήριξη φύλαξης του «μουσείου»» και «του αδρανούς πολεμικού υλικού» που κατείχε.
Επιπλέον εκείνο το διάστημα η Ασφάλεια Αττικής αλλά και περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες είχαν ασχοληθεί με τρεις περιπτώσεις ξυλοδαρμού επιχειρηματιών, καθώς και με πυροβολισμούς εναντίον ενός άλλου, όπου ο κύκλος των υπόπτων περιελάμβανε ανθρώπους από το περιβάλλον του Αναστάσιου Πάλλη αλλά και αστυνομικούς εν ενεργεία. Ακόμη υπήρχαν καταγγελίες για σχέσεις διαπλοκής με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια περίοδο μια ναυτιλιακή εταιρεία από τη Γλυφάδα κατήγγειλε ότι ο Πάλλης, πέρα από τη γνωστή υπόθεση του πλοίου-«φαντάσματος» «Lotus MV», του οποίου υποτίθεται ότι ήταν ιδιοκτήτης, «πιθανόν ξέπλενε χρήματα, με τη χρήση ναυτιλιακού συναλλάγματος, εμφανίζοντας στην κατοχή του και το πλοίο «ΑΜΑΝ Trader» με σημαία Μπαχάμες».
Πραγματική ιδιοκτήτρια του πλοίου ήταν η καταγγέλλουσα εταιρεία, που φέρεται να πληροφορήθηκε το νέο «κόλπο» του κ. Πάλλη. Ακόμη εξετάζονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πάλλης μεσολαβούσε για τη δημιουργία offshore εταιρειών για λογαριασμό γνωστών επιχειρηματιών. Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «το τελευταίο αστυνομικό σκάνδαλο με τη δράση του συγκεκριμένου επιχειρηματία είναι το γεγονός ότι στην προηγούμενη έρευνα που έγινε, την άνοιξη του 2013, στο μουσείο του, όπου είχαν εντοπιστεί 35 όπλα χωρίς άδεια και οι αστυνομικοί δεν τα κατέσχεσαν αλλά τα άφησαν στον ίδιο χώρο. Με αποτέλεσμα αυτός να έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αλλοιώσεις στα όπλα και να τα παρουσιάσει με… διαφορετική χρήση».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.