Πολύχρωµος ψητός σολοµός

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

Για το ντρέσινγκ

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κ.σ. ταχίνι

1 µικρή σκελίδα σκόρδου, πολτοποιηµένη

½ κ.γ. αλάτι

χυµός από 1 λεµόνι

Για το µείγµα µυρωδικών

50 γρ. καρύδια

40 ml έ.π. ελαιόλαδο

χυµός από 1 λεµόνι

1 µέτριο κρεµµύδι, σε µικρά καρέ

2 κόκκινες πιπεριές, σε µικρά καρέ

1 πράσινη καυτερή πιπεριά, σε µικρά καρέ

½ φλ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

2 κ.σ. φρέσκο δυόσµο, ψιλοκοµµένο

Για το ψάρι

2 φιλέτα σολοµού (οριζόντια κοµµάτια), 400 γρ. το καθένα

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα µπολ ρίχνουµε το γιαούρτι, το ταχίνι, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουµε καλά, ώστε να δηµιουργηθεί ένα µείγµα σαν αλοιφή. Προσθέτουµε λίγο λίγο τον χυµό του λεµονιού, ανακατεύοντας και δοκιµάζοντας τη γεύση. Αφήνουµε το µείγµα στο ψυγείο.

Ψήνουµε τα καρύδια στον φούρνο για 7 λεπτά. Τα τρίβουµε µε µια πετσέτα, ώστε να φύγει το περίβληµά τους. Τα αφήνουµε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβουµε (ή τα χτυπάµε για λίγα δευτερόλεπτα στο multi).

Απλώνουµε ένα αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο εργασίας και το λαδώνουµε µε τη βοήθεια ενός πινέλου. Βάζουµε επάνω το 1 φιλέτο του ψαριού, το αλατοπιπερώνουµε και το τυλίγουµε σε πακετάκι. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία και για το άλλο φιλέτο. Βάζουµε τα πακετάκια σε λαµαρίνα και τα ψήνουµε (στη µεσαία σχάρα του φούρνου) για 20 λεπτά. Τα βγάζουµε και τα αφήνουµε να έρθουν σε θερµοκρασία δωµατίου.

Ετοιµάζουµε το µείγµα των µυρωδικών, ανακατεύοντας τα υλικά σε ένα µπολ. Βγάζουµε τα φιλέτα από το χαρτί και σερβίρουµε µε το ντρέσινγκ και το µείγµα µυρωδικών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.