ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί 23 χ 33 εκ.)
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κ.γ. µπέικιν πάουντερ
1½ κ.γ. αλάτι
3 φλ. νιφάδες βρόµης
2 1/4φλ. καστανή ζάχαρη
375 γρ. βούτυρο, λιωµένο
1 βαζάκι πραλίνα φουντουκιού έτοιµη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις νιφάδες βρόµης και τη ζάχαρη. Προσθέτουµε σιγά σιγά το λιωµένο βούτυρο και ανακατεύουµε έως ότου ενωθεί µε τα υπόλοιπα υλικά.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C και απλώνουµε χαρτί ψησίµατος σε ένα ταψί διαστάσεων 23 x 33 εκ. Κρατάµε στην άκρη 2 φλ. από το µείγµα και ρίχνουµε το υπόλοιπο στο ταψί στρώνοντάς το µε τέτοιο τρόπο ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Ζεσταίνουµε την πραλίνα φουντουκιού για λίγα λεπτά σε µπεν µαρί ώστε να γίνει πιο ρευστή και την απλώνουµε οµοιόµορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Ρίχνουµε από πάνω το υπόλοιπο µείγµα που είχαµε φυλάξει και ψήνουµε για 25 λεπτά ή µέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.
Σχόλιο διαιτολόγου
Εξαιρετικός τρόπος να συνδυάσετε τη γλυκιά γεύση που λατρεύουν τα παιδιά µε υγιεινά υλικά των οποίων την προέλευση γνωρίζετε. Η βρόµη περιέχει αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, καθώς επίσης και βιταµίνες του συµπλέγµατος Β, απαραίτητες για την καλή λειτουργία του νευρικού και µυϊκού συστήµατος ενός παιδιού.