Ραλλία Χρηστίδου: Θα σε αγαπήσω όπως κι αν είσαι

Κατά κάποιον τρόπο είναι μαγκάκι και δεν το κρύβει. Εχει την άποψή της και την υπερασπίζεται, κάνει αυτό που της αρέσει και νιώθει πολύ ικανοποιημένη για αυτό.

Κατά κάποιον τρόπο είναι μαγκάκι και δεν το κρύβει. Εχει την άποψή της και την υπερασπίζεται, κάνει αυτό που της αρέσει και νιώθει πολύ ικανοποιημένη για αυτό. Για τη Ραλλία Χρηστίδου η μουσική έχει θεραπευτικές ικανότητες. Για αυτό ίσως την ακολουθεί από τα πρώτα της βήματα, ενώ εξηγεί περίεργα γιατί τραγουδά και γιατί παίζει μουσική. «Τραγουδώ για εσάς. Για μένα παίζω μουσική». Την προσεχή Παρασκευή εμφανίζεται στον Ρυθμό. Θα ακολουθήσουν και άλλα live και συντόμως η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της.
Ρυθμός Stage…


«Ο πρώτος χώρος που με φιλοξενεί για την εφετινή χρονιά. Θα παρουσιάσω νέο πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία, τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που αγαπώ πολύ, καθώς και τραγούδια ακυκλοφόρητα που κάποια από αυτά θα συμπεριληφθούν στη νέα μου δισκογραφική δουλειά, που θα κυκλοφορήσει από τη Μinos-EΜΙ πολύ σύντομα. Θα έχω παρέα μου αγαπημένους συναδέλφους που μου έχουν χαρίσει τραγούδια για το νέο CD».
Από πολύ μικρή…


«Αγαπώ τη μουσική και ξεκίνησα σπουδές στην κλασική κιθάρα. Το τραγούδι ήταν η ξεκούρασή μου από τη μελέτη. Πήρα το πτυχίο μου σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτησή μου από το λύκειο και μετά συνέχισα τις σπουδές μου στα ανώτερα θεωρητικά. Είναι πολύ σπουδαίο το να γνωρίζει ένας άνθρωπος μουσική. Η μουσική έχει θεραπευτικές ικανότητες».
Εκφράζομαι…


«Με λίγα λόγια».
Τραγουδώ…


«Για να κάνω εκείνους που με τιμούν με την παρουσία τους στις ζωντανές μου εμφανίσεις να αισθανθούν συναισθήματα μέσα από τα τραγούδια. Οταν νιώθεις είσαι ζωντανός. Τραγουδώ για εσάς. Για μένα παίζω μουσική».
Ονειρεύομαι…


«Μια κοινωνία ανθρώπων που αγαπιούνται ανυπόκριτα. Να σε αγαπώ όποιος και αν είσαι για αυτό που είσαι και όχι για αυτό που έχεις. Να σε αγαπώ χωρίς να σε γνωρίζω. Και όταν σε γνωρίσω να σε αγαπώ διπλά».
Θυμώνω…


«Σπάνια. Οταν όμως συμβεί είναι κάτι έντονο. Θυμώνω με την αγένεια, τη μικροπρέπεια, την ανειλικρίνεια και τις δεύτερες σκέψεις. Πες μου αυτό που νιώθεις και αυτό που θέλεις με την πρώτη, θα το συζητήσουμε και θα τα βρούμε. Μην κάνεις άλλα και θέλεις άλλα και εννοείς άλλα».
Αγαπώ…


«Καθετί καθαρό, απλό, φυσικό, αληθινό. Από ένα αντικείμενο ως μια ανθρώπινη συμπεριφορά. Αγαπώ τους ειλικρινείς ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρει να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που είναι προκειμένου να είναι αποδεκτοί και αρεστοί στους περισσοτέρους. Προτιμώ να παρουσιάζεις την αλήθεια σου χωρίς φόβο. Θα σε αγαπήσω όπως και αν είσαι. Θα αγαπώ και τα όμορφα και τα άσχημα. Οι άνθρωποι όμως «εξαπατούμε» ο ένας τον άλλον καθημερινά από φόβο μήπως δεν είμαστε «αρκετοί’. Κι όμως είμαστε».
Μετανιώνω…


«Κάθε φορά που στεναχωριέμαι ή στεναχωρώ κάποιον άλλον άθελά μου».
Ιούδας…


«Είναι ο τίτλος του πρώτου τραγουδιού που προτείναμε από τη νέα δισκογραφική μου δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει. Η μουσική είναι του Γ. Κότσιρα και οι στίχοι του Σ. Σταύρου».
Γιάννης Κότσιρας…


«Επειτα από δέκα χρόνια επιμελείται ξανά τη δισκογραφική δουλειά μου. Είχα την τύχη και την ατυχία να ξεκινήσω στη δουλειά δίπλα σε έναν άνθρωπο που αγαπάει αυτό που κάνει ίσως περισσότερο και από την ίδια του τη ζωή. Ευγενής, ευαίσθητος, δίκαιος, ταλαντούχος, με υψηλή αισθητική και μοναδικός καλλιτέχνης και άνθρωπος. Αυστηρός, ανικανοποίητος και τελειομανής συμβουλάτορας και δάσκαλος».
Ταξιδεύω…


«Συχνά για τη δουλειά μου. Στα όνειρά μου όμως ταξιδεύω σε πιο μακρινούς προορισμούς. Εύχομαι κάποτε να γίνουν πραγματικότητα».
Εύχομαι…


«Κάποτε να με σκέφτονται και εμένα έτσι και όχι μόνο ως τραγουδίστρια και μουσικό».
Σχέδια…


«Η κυκλοφορία της νέας δουλειάς, ζωντανές εμφανίσεις στον Ρυθμό Stage και από τις 24 Νοεμβρίου και για λίγες Κυριακές θα βρίσκομαι παρέα με τον Γιώργο Καραδήμο στον Σταυρό του Νότου σε μια παράσταση με τίτλο «Ξένα αλλά ελληνικά». Η ιδέα και η επιμέλεια του προγράμματος είναι του Δημήτρη Βραχνού. Πρόκειται για μια παράσταση τα τραγούδια της οποίας είναι ξενόγλωσσα κομμάτια που έχουν διασκευαστεί στα ελληνικά και το ανάποδο από διάφορους μουσικούς χώρους, ρεπερτόρια και δεκαετίες. Πιστεύουμε πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον και δεν σας κρύβω το γεγονός ότι με ιντριγκάρει το γεγονός πως καλούμαι να υπηρετήσω τόσο διαφορετικά είδη τραγουδιών σε μια παράσταση».
«Δυστυχώς είμαστε ρατσιστές»

–Είναι οι Ελληνες ρατσιστές;

«Δυστυχώς είμαστε. Δεν γίναμε τώρα, πάντα ήμασταν. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Ελληνες. Γιατί; Για ποιον λόγο; Για την πνευματική περιουσία που μας άφησαν οι πρόγονοί μας και την «κατασπαράξαμε» σαν τελευταίοι χαραμοφάηδες; Για την αμάθεια και την ημιμάθεια της γλώσσας, της θρησκείας και της ιστορίας μας; Πόσοι νεοέλληνες γνωρίζουμε να μιλάμε και να γράφουμε ελληνικά; Πόσοι νεοέλληνες γνωρίζουμε και πράττουμε τα λόγια και τα έργα του Χριστού που είμαστε και πατριώτες και περήφανοι Ελληνες; Και πώς να τα ξέρουμε όμως; Αφού κανείς δεν μας τα μαθαίνει. Πας εκκλησία επειδή «πρέπει». Το σιχαίνομαι το «πρέπει» χωρίς ουσία. Είναι δυνατόν εν έτει 2013 να διαβάζουν οι ιερείς τον Λόγο του Κυρίου στα αρχαία ελληνικά; Αφού κανένας σχεδόν δεν καταλαβαίνει τα αρχαία. Αρα κάποιοι δεν θέλουν να γνωρίζουμε την ουσία αλλά την επιφάνεια… Αυτό μας έφαγε σε αυτή τη χώρα. Για να γινόμαστε μέρος της μάζας και να καθοδηγούμαστε από εκείνους που γνωρίζουν. Ζωές χαμένες. Και η ζωή η δική μας και του συνανθρώπου μας είναι το μεγαλύτερο δώρο. Και για μένα αυτό είναι επανάσταση. Να ζούμε τη ζωή που θέλουμε εμείς και όχι τη ζωή που θέλουν οι άλλοι (όποιοι και αν είναι αυτοί) επιθυμώντας καθετί καλό και όμορφο για όλα τα δημιουργήματα πάνω σε αυτόν τον ταλαίπωρο, από την ανθρωπότητα, πλανήτη».
–Και η Χρυσή Αυγή;
«Μια πληγή, συμμορία, εγκληματική οργάνωση στη χώρα μας (η χώρα για μένα είναι και ο λαός και όχι μόνο ο τόπος), η οποία είναι «ανοιχτή» καιρό, δεν «άνοιξε» τώρα. Ο ρατσισμός, η βία και ο φασισμός φωλιάζουν εύκολα σε έναν άνθρωπο ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο από το σύμπαν. Αδύναμο να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του συστήματος του κόσμου ως προσωπικότητα. Εκείνος όμως που μας αδικεί στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Η εσωστρέφεια δεν είναι πάντα κάτι το αρνητικό. Αν στρέψουμε τα «φώτα» προς τον εαυτό μας, ίσως θα δούμε και τη δική μας ασχήμια και ίσως έτσι εκτιμήσουμε την «ομορφιά» του διπλανού μας. Κανένας δεν γεννιέται «καλύτερος» από τον άλλον. Ούτε ανώτερος ούτε κατώτερος. Καλός ή κακός γίνεσαι. Δεν γεννιέσαι».

πότε & πού:
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου Ρυθμός Stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9750.060, www.rythmos-stage.gr). Ωρα έναρξης: 22.30. Είσοδος: 12 ευρώ με μπίρα ή κρασί

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.