Ελεύθεροι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση την Τετάρτη, μετά την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 12 Φεβρουαρίου.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που πραγματοποίησαν κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση την Τετάρτη, μετά την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 12 Φεβρουαρίου.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνταν για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές, γεγονός που προκάλεσε σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ.

Ωστόσο, τελικά, ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας και διέταξε έρευνα για το ποιος διέπραξε τη φθορά ξένης περιουσίας.

Στo μεταξύ, σε προβοκάτσια δια χειρός του υπουργού Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση, αποδίδει το ΠΑΜΕ το κατηγορητήριο εναντίον στελεχών του – αρκετοί εξ αυτών πρόεδροι ομοσπονδιών και συνδικάτων – για φθορές που προκάλεσαν κατά την παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν την Τετάρτη στο υπουργείο, καταλαμβάνοντας το γραφείο του υπουργού.

Το ΠΑΜΕ, που έχει αναρτήσει και στην ηλεκτρονική του σελίδα στο Internet κάποιες από τις φωτογραφίες που μοιράστηκαν χθες από την κυβέρνηση ως πειστήρια, υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν με μια πιο προσεκτική ματιά ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες, καθώς τα ίδια αντικείμενα φαίνονται στη μια φωτογραφία όρθια, στην άλλη ριγμένα και στην τρίτη τοποθετημένα αλλιώς, γεγονός που σημαίνει, όπως υποστηρίζουν, ότι η μετακίνησή τους γινόταν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ «στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση δεν πήρε όλα τα μέτρα της και είναι εξόφθαλμη η προβοκάτσια από τους κακούς σκηνοθέτες της, καθώς φαίνονται μετακινήσεις επίπλων, φωτιστικών, καρεκλών κλπ, από φωτογραφία σε φωτογραφία».

Σε αυτό το κλίμα μεταφέρθηκαν στις 9.00 το πρωί, με τα ειδικά πούλμαν της ΕΛ.ΑΣ., στον εισαγγελέα οι 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές, που παραπέμφθηκαν από την Αστυνομία για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και των απρόκλητων φθορών. Έξω από τις πύλες των δικαστηρίων τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το χρονικό των γεγονότων.

8.00 Ξεκινά από τον Πεδίον του Άρεως πορεία περίπου 3.000, σύμφωνα με συνδικαλιστές, διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι κατευθύνονται προς τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

9.00 Φθάνουν από τη ΓΑΔΑ, όπου πέρασαν τη νύχτα, οι συλληφθέντες συνδικαλιστές προκειμένου να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Τα πουλμανάκια σταματούν, λόγω της συγκέντρωσης, σε απόσταση «ασφαλείας» από την πύλη και οι κρατούμενοι οδηγούνται πεζή.

9.30 Προσέρχεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σε δηλώσεις της έξω από τη ΓΑΔΑ την Τετάρτη το βράδυ είχε πει για το περιστατικό: «Πήγαν 40 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία; Να καταστρέψουν τα κομπιούτερ; Να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Και βεβαίως όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την ίδια μέρα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό μόνο έγινε και τίποτα άλλο».

11.15 Οι συλληφθέντες από το γραφείο του εισαγγελέα μεταφέρονται στο κτιρίο 2 για να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμμελές Πλημμελειοδικείο τελικά μόνο για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, καθώς η κατηγορία περί φθορών δεν προκύπτει, με αποτέλεσμα η κ. Παπαρήγα να μιλήσει, σε δηλώσεις της, για κατάρρευση του κατηγορητηρίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.