ΒΗΜΑτοδότης: Πόσο στοιχίζει ένα… coffee break

Πόσο αλήθεια στοιχίζει ένα coffee break, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και της οικονομικής κρίσης, για τη διεξαγωγή ημερίδας του υπουργείου Περιβάλλοντος; 4.120,50 ευρώ! Τόσο πλήρωσε το υπουργείο για να τραπεζώσει, σε σικ και κουλτουριάρικο εστιατόριο, απέναντι ακριβώς από τη Βουλή των Ελλήνων τους 130 σύνεδρους που πήραν μέρος στην διημερίδα «Ολοκληρωμένη και Βιώσιμη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων». Για να εγκριθούν αυτά τα χρήματα του μπουφέ και του coffee break απαιτήθηκαν πέντε έξι υπογραφές και μία ολόκληρη σελίδα «έγκρισης δαπάνης»

Πόσο αλήθεια στοιχίζει ένα coffee break, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και της οικονομικής κρίσης, για τη διεξαγωγή ημερίδας του υπουργείου Περιβάλλοντος; 4.120,50 ευρώ! Τόσο πλήρωσε το υπουργείο για να τραπεζώσει, σε σικ και κουλτουριάρικο εστιατόριο, απέναντι ακριβώς από τη Βουλή των Ελλήνων τους 130 σύνεδρους που πήραν μέρος στην διημερίδα «Ολοκληρωμένη και Βιώσιμη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων». Για να εγκριθούν αυτά τα χρήματα του μπουφέ και του coffee break απαιτήθηκαν πέντε έξι υπογραφές και μία ολόκληρη σελίδα «έγκρισης δαπάνης».

***
Βαρύ, μου λένε, είναι το κλίμα στο προεκλογικό επιτελείο της Συγγρού. Κάτι τα ψηφοδέλτια, κάτι η επιστροφή των μετανοημένων, κάτι οι προσωπικές σχέσεις ανάμεσα στα στελέχη της ΝΔ, έκαναν, λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, το κλίμα βαρύ και ασήκωτο. Οι μισοί δεν μιλάνε με τους άλλους μισούς, όπως έλεγε σημαντικό στέλεχος και ο «στρατηγός» κ. Ευ. Μεϊμαράκης εκλήθη για να λειτουργήσει συσπειρωτικά. Τι να κάνει ο άνθρωπος μέσα σε 2,5 εβδομάδες; Αυτό που θα έχει σημασία ωστόσο, λένε όσοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα συμβαίνοντα στη Συγγρού, είναι ποια θα είναι η στάση του κ. Μεϊμαράκη όχι έως στις 6 Μαΐου, αλλά στις 7 Μαΐου.

***
‘Ήρθαν (πάλι) οι Κινέζοι. Αυτή τη φορά ήρθαν στον κ. Μάκη Βορίδη και έδειξαν ενδιαφέρον για τους αυτοκινητόδρομους. Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Αυτοκινητοδρόμων της Περιφέρειας Guangdong της Κίνας κ. Luo Yingsheng ενδιαφέρθηκε ιδιαίτέρως για τη διαχείριση και την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, αλλά δεν συμφωνήθηκε τίποτα (ένεκα της προεκλογικής περιόδου) και αποφασίστηκε να εξετασθούν τα πάντα μετά τις εκλογές, οπότε θα μας ξανάρθουν οι Κινέζοι.

***
Το κεντρικό σύνθημα του κ. Στ. Μάνου στις επερχόμενες εκλογές είναι «θέλουμε πολίτες και όχι πελάτες» και μ΄ αυτό το σύνθημα όπως λέει θα επιχειρήσει να προσελκύσει ψηφοφόρους από τα δύο μεγάλα κόμματα. Ήδη ακούστηκαν τα πρώτα ονόματα στο ψηφοδέλτιό του ανάμεσα στα οποία φιγουράρει το όνομα της κυρίας Μιράντας Ξαφά (στο Επικρατείας) του κ. Γ. Προκοπάκη (επίσης στο Επικρατείας) του καθηγητή κ. Ορέστη Καλογήρου του επιχειρηματία κ. Στ. Σταυρίδη καθώς και των κκ. Θ. Βερέμη, Γ. Ληξουριώτη Λ. Λιαρόπουλου (στην Β΄Αθηνών), ενώ τον επικεφαλής του Επικρατείας τον κρατά για έκπληξη και θα τον ανακοινώσει την προσεχή Παρασκευή.

***
Ίσως ο κ. Δ. Ρέππας (με μεταγραφή από την Αρκαδία στην Β΄ Αθηνών) να μίλησε περισσότερο απ΄ όλους στο εκλογικό επιτελείο του ΠαΣοΚ, περιγράφοντας ένα «βαρύ και βουβό προεκλογικό κλίμα». Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει η ύστατη προσπάθεια (μόνο που ο χρόνος δεν επαρκεί) για τη «βελτίωση της συσπείρωσης» στο κόμμα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πώς θα γίνει αυτό; Με… συνταγή ενότητας στο ΠαΣοΚ, όπως είπε κάνοντάς τους συντρόφους του να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον με έκπληξη. Άρχισαν (αν και καθυστέρησαν) και τα μαγειρέματα στο κόμμα.

****
Είχε αναλάβει υπεύθυνος επικοινωνίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου αμέσως μετά τις εκλογές του 2009. Διάθετε μάλιστα και προσωπικό γραφείο στον 6ο όροφο στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης στην οδό Ζαλοκώστα. Εν συνεχεία συνεργάσθηκε στις δημοτικές εκλογές με τον περιφερειάρχη κ. Ι. Σγουρό. Και μετά έγινε… ΔΗΜΑΡ. Ο λόγος για τον δημοσιογράφο κ. Π. Κολιοπάνο που θα είναι υποψήφιος με την ΔΗΜΑΡ στην Εύβοια.

***
Στην πρώτη θέση για επικείμενη χρεοκοπία βρίσκεται πλέον η Κύπρος σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε η εταιρία CMA, που φέρνει τη Μεγαλόνησο στο top – 10 των χωρών που φέρουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα πτώχευσης. Η Κύπρος εκτόπισε από την πρώτη θέση της Ελλάδα η οποία βρισκόταν επί σειρά μηνών στην κορυφή της κατάταξης. Η έξοδος της Ελλάδας από τη δεκάδα των επισφαλέστερων κρατών για επενδύσεις σε δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, έγινε μετά την επιτυχημένη ανταλλαγή ομολόγων (PSI) και την επακόλουθη δημοπράτηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS). Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Πορτογαλία και την έβδομη η Ιρλανδία (με πιθανότητα πτώχευσης 39,5%). Στη δέκατη θέση βρίσκεται η Ισπανία (με πιθανότητα πτώχευσης 32,1%) ενώ η πιθανότητα πτώχευσης της Κύπρου (σε βάθος πενταετίας) εκτιμάται στο 63,7%.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.