ΠαΣοΚ: Βουλευτές εκτός ορίων

Σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και το μόνο που την κρατά ενωμένη είναι ο μεγάλος κίνδυνος χρεοκοπίας που αντιμετωπίζει η χώρα, θα μιλήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και το μόνο που την κρατά ενωμένη είναι ο μεγάλος κίνδυνος χρεοκοπίας που αντιμετωπίζει η χώρα, θα μιλήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Ακόμα και αυτός δεν απέτρεψε την κυρία Λούκα Κατσέλη να καταψηφίσει το άρθρο 37 στην αρμόδια επιτροπή αλλά και τον κ. Θ. Ρομπόπουλο από το να παραιτηθεί. Και άλλοι βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις για το άρθρο 37 το οποίο ψηφίζεται στην Ολομέλεια την Πέμπτη ενώ η πίεση που αισθάνονται από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και από τον κ. Ευ. Βενιζέλο αυξάνει τη θερμοκρασία στην ΚΟ.
Παράλληλα, το άρθρο των τριών υπουργών, της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου και των κκ. Α. Λοβέρδου και Ι. Ραγκούση έχει γίνει αντικείμενο μεγάλη συζήτησης μεταξύ των βουλευτών. Ορισμένοι από αυτούς όπως οι κκ. Οδ. Βουδούρης και Αθ. Οικονόμου θεωρούν ότι πρόκειται για μια σημαντική κίνηση η οποία ανοίγει τη συζήτηση πάνω σε μια μεταρρυθμιστική ατζέντα. Άλλοι βουλευτές όπως ο κ. Δ. Καρύδης και η κυρία Χρύσα Αράπογλου, άσκησαν κριτική.
«Θα περίμενα εκεί που έχει μια αναφορά ότι «είναι καιρός να πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο»», επισήμανε ο κ. Καρύδης, «να μας πουν τα τρία κυβερνητικά στελέχη προς ποια κατεύθυνση να πατήσουμε το γκάζι. Μόνο προς την πλευρά των εργαζομένων ή του κόσμου ή και προς την πλευρά αυτών που και εμείς πολλές φορές φωνάζουμε ότι είναι οι φοροφυγάδες και όσοι έχουν πλουτίσει σε βάρος του ελληνικού λαού; Αυτό βέβαια ανοίγει μια συζήτηση μέσα στο ΠαΣοΚ».
Αλλά και η κυρία Αράπογλου έθεσε σειρά ερωτημάτων: «Το πρώτο που σκέφθηκα ήταν ποιος είναι ο αποδέκτης. Ήταν λίγο δυσανάγνωστο. Για ποιο λόγο και προς ποιον το άρθρο; Η δουλειά των υπουργών είναι άλλοι. Κρίνονται από τη δουλειά τους και τη δυνατότητα να διαχειρίζονται κρίσεις, κρίνονται από το συντονισμό που μπορούν να πετύχουν μεταξύ τους. Το να κάνουν νουθεσίες προς μια κοινοβουλευτική ομάδα που τις περισσότερες φορές καλείται να ψηφίσει με μειωμένη γνώση των πραγμάτων και μειωμένη ελευθερία απόφασης – διότι τα περισσότερα μπαίνουν διλημματικά – δεν νομίζω ότι βοηθά. Κρείττον το σιγάν…».

Αλλά και στο εντευκτήριο της Βουλής η συζήτηση είχε ανάψει μεταξύ των υπερασπιστών και των πολέμιων με τους δεύτερους να εκφράζουν με έντονο τρόπο την κριτική τους απέναντι στους τρεις υπουργούς. Μάλιστα, μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα το ξέσπασμα του κ. Μ. Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο οποίος μπαίνοντας στην αίθουσα είπε δυνατά ότι η χώρα δεν έχει ηγεσία και κάποιοι υπουργοί δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης. Η συζήτηση αυτή ενδεχομένως να βρει διέξοδο και στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠαΣοΚ, εφόσον επιτραπεί να μιλήσουν και οι βουλευτές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.