Τσάι και… γάμος στην Αθήνα

Τον παρακολούθησαν δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έγινε αφορμή για να διοργανωθούν χιλιάδες πάρτι. Για τους Αθηναίους όμως που θέλησαν να πάρουν την δική τους “δόση” από το παγκόσμιο κοσμικό γεγονός της χρονιάς οι επιλογές ήταν πιο περιορισμένες. Όσοι δεν θέλησαν να αρκεστούν στην τηλεόραση του σαλονιού τους είχαν την λύση του ξενοδοχείου Χίλτον. Σε μια εκδήλωση – ειδικά για την περίσταση – είδαν τον γάμο σε μεγάλες τηλεοράσεις και απόλαυσαν το απαραίτητο βρετανικό τσάι και βουτήματα. Όλα αυτά έναντι δεκατριών ευρώ.

Το αίθριο του Χίλτον είναι γεμάτο. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι η πλειοψηφία των παριστάμενων δεν είναι Βρετανοί πελάτες του ξενοδοχείου, αλλά Έλληνες. Γυναικοπαρέες που διοργανώνουν το δικό τους girls tea party, νεανικά ζευγάρια, αρκετές κυρίες μεγαλύτερης ηλικίας που από πλευράς ντυσίματος θα μπορούσαν να είναι προσκεκλημένες στο ευτυχές γεγονός. Ακόμα και τηλεοπτικές κάμερες, προκειμένου να μεταφέρουν την “ελληνική” διάσταση του θέματος. Στις συζητήσεις των θαμώνων κυριαρχούν η εμφάνιση των προσκεκλημένων, και φυσικά το νυφικό, το οποίο φαίνεται να συγκεντρώνει την αποδοχή τους. «Αν και λόγω Μεγάλης Εβδομάδας η εκδήλωση δεν διαφημίστηκε από νωρίς, όλα τα τραπέζια είναι ρεζερβέ»λέει η υπεύθυνη Επικοινωνίας του Χίλτον κ. Τίνα Τορίμπαμπα. «Το 70% των όσων είναι εδώ είναι Έλληνες. Είναι φανερό πως ο κόσμος ψάχνει μια αφορμή για να ξεσκάσει, και ο γάμος αυτός του δίνει αυτή τη δυνατότητα».

«Συνδυάζει τα πάντα: τον έρωτα, το αυθεντικό βασιλικό γκλάμουρ, και βέβαια το παραμύθι της κοινής θνητής που παντρεύεται τον πρίγκιπα» σχολιάζει η κ. Ελένη Σακελάρη, γυμνάστρια που όπως λέει κυρίως από περιέργεια βρέθηκε στο αίθριο του Χίλτον. «Σκοπεύω σύντομα να επισκεφτώ το Λονδίνο και αποφάσισα να πάρω μια πρώτη γεύση από την πιο “χλιδάτη” εκδοχή του» μας λέει γελώντας.

Κάποια στιγμή η οθόνη της τηλεόρασης χωρίζεται στα δύο. Στα δύο κομμάτια προβάλλονται ταυτόχρονα ο γάμος μαζί με εκείνον του Καρόλου και της Νταϊνα, το 1981. «Η Κέιτ φαίνεται ιδιαίτερα άνετη στο ρόλο της και σε όλη αυτή την “υποχρεωτική” δημοσιότητα που τον περιβάλλει. Η Νταϊνα υπέφερε ήδη από την αρχή της σχέσης της με τον Κάρολο» λένε ο Κιθ και η Ανν Σμιθ, ένα ζευγάρι από την Βρετανία που οι διακοπές του στην Αθήνα συνέπεσαν με τον πριγκιπικό γάμο. Ρωτάμε για ποιο λόγο οι Βρετανοί δίνουν τόση μεγάλη σημασία στους γάμους της βασιλικής οικογένειας και παίρνουμε την αναμενόμενη απάντηση. «Είναι ένα κομμάτι της παράδοσης μας, είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσουμε με την ιστορία μας.».Και οι δύο έχουν την καλύτερη γνώμη για τους δύο νεόνυμφους, όχι όμως και για τον Πρίγκιπα Κάρολο. «Ελπίζουμε ο Γουϊλιαμ να διαδεχθεί την Ελισάβετ όταν έρθει η ώρα, φαίνεται πολύ πιο χαρισματικός από τον πατέρα του».

Η τελετή τελειώνει σύμφωνα με το πρωτόκολλο και χωρίς εκπλήξεις, όπως αναμενόταν άλλωστε. Οι παριστάμενοι, Βρετανοί και Έλληνες, αποχωρούν, ευχόμενοι «βίον ανθόσπαρτο» στους νεόνυμφους και ελπίζοντας ότι αυτός ο γάμος θα έχει καλύτερη τύχη από τον εξίσου πολυσυζητημένο του 1981.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.