Σε πέντε σημεία της 12σέλιδης προκήρυξης της οργάνωσης «Ε.Ο. 6η Δεκέμβρη» με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βόμβα που τοποθετήθηκε, αλλά δεν εξερράγη, στην Εφορία του Νέου Κόσμου στις 23 Μαρτίου 2011, εστιάζει την προσοχή της Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Κύρια σημεία του ενδιαφέροντος της ΕΛΑΣ είναι οι αναφορές στον θάνατο του 15χρονου Αφγανού πριν από έναν χρόνο στα Πατήσια, οι συσχετισμοί με τις άλλες ένοπλες οργανώσεις αλλά και «οι προτάσεις προς άλλους επαναστάτες» που διατυπώνονται στην προκήρυξη.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για «ένα από τα πιο μετριοπαθή κείμενα ενόπλων οργανώσεων τα τελευταία χρόνια». Με βάση αυτό, εκτιμούν ότι τα μέλη της είναι ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών και είχαν πιθανόν σχέση και με άλλη ένοπλη οργάνωση στο παρελθόν. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας «έχουν προς το παρόν μικρές επιχειρησιακές δυνατότητες. Ομως παραμένει άγνωστη η εξέλιξή τους…».
Η οργάνωση «6η Δεκέμβρη» που χρησιμοποιεί ως ονομασία της την ημερομηνία δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, έχει χτυπήσει με βόμβα τη Γενική Γραμματεία Τύπου στις 15 Ιανουαρίου 2010, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου 2008 είχε ταχυδρομήσει σφαίρες σε έναν δικηγόρο και έναν δημοσιογράφο.
Στην προκήρυξη που έλαβε και δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Ποντίκι», η οργάνωση αναφέρει ότι επιτέθηκε στην Εφορία του Νέου Κόσμου «γιατί οι οι εφορίες αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για την προώθηση της ληστρικής πολιτικής του κεφαλαίου». Ακόμη, καταγράφονται επικριτικά σχόλια για τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων κ. Γιάννης Καπελέρη.
Τα πέντε στοιχεία στα οποία η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εστιάζει το ενδιαφέρον της είναι τα εξής:
1. Στο κείμενό της η οργάνωση δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την έκρηξη βόμβας που κόστισε στις 28 Μαρτίου 2010 τη ζωή σε έναν 15 χρόνο Αφγανό και για την οποία δεν έχει υπάρξει ακόμα ανάληψη ευθύνης. Μάλιστα αναφέρει ότι η σιωπή γι’ αυτό το συμβάν, εκτός από ύποπτη είναι και επικίνδυνη. Ακόμη αναφέρεται ότι «ο θάνατος ενός αθώου δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν παράπλευρη απώλεια κανενός πολέμου ακόμη κι αν αυτός είναι δίκαιος».
2. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επισημαίνουν ότι η οργάνωση «6η Δεκέμβρη» αναφέρεται μόνο στη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα» και δεν κάνει στην προκήρυξη κανένα σχόλιο για τη δράση και τη σύλληψη μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
3. Οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι η οικονομική ανάλυση αλλά και ο αναφορές για το μεταναστευτικό πρόβλημα και αλλα ζητήματα που θίγονται στο κείμενο της «6ης Δεκέμβρη» παραπέμπουν σε προκηρύξεις του «Επαναστατικού Αγώνα» και άλλων παλαιότερων ένοπλων οργανώσεων και δεν έχουν καμιά σχέση με τα μανιφέστα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
4. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εστιάζουν ακόμη την προσοχή τους στην κριτική που ασκεί η οργάνωση στο «επαναστατικό κίνημα». Οπως αναφέρουν τα μέλη της οργάνωσης «δεν φαντασιωνόμαστε γιάφκες γεμάτες με όπλα αλλά εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση επαναστατημένων συνειδήσεων που θα μετουσιώσουν τα λόγια σε πράξεις. Δεν αναζητούμε χερια για την επίτευξη των κρυφών σχεδιασμών μας συντρόφους ακέραιους, «καθαρούς», αμόλυντους από τον «επαναστατικό» πολιτικαντισμό και τον ευκαιριακό ιδεολογικό χαμαιλεοντισμό».
5. Τελος οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρονται σε ένα αντιφατικό σημείο του κειμένου της οργάνωσης. Σε ένα σημείο αναφέρουν ότι «δεν προτείνουμε τα όπλα γιατί αυτά από μόνα τους δεν καθιστούν κανέναν επαναστάτη». Από την άλλη όμως απαντώντας στην πρόσκληση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή για «παράδοση των όπλων» από μέλη ενοπλων οργανώσεων αναφέρουν ότι «οι σφαίρες μας είναι προστάτες των ονείρων μας».