Ηταν ο πρίγκιπας της Βασίλισσας. Από το 1995 και την πρώτη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ραούλ γνώρισε αρκετές στιγμές αποθέωσης στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατέκτησε μεταξύ άλλων και τρία Τσάμπιονς Λιγκ (1998, 2000, 2002) σκοράροντας μάλιστα στους δύο τελευταίους τελικούς εναντίον της Βαλένθια (2000 στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού) και της Λεβερκούζεν (2002 στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης).
Ο 33χρονος επιθετικός όμως ήθελε να γίνει βασιλιάς και αποδείχθηκε ότι για να το καταφέρει έπρεπε να εγκαταλείψει τη βασίλισσα! Από το περασμένο καλοκαίρι η Ραούλ αγωνίζεται στη γερμανική Σάλκε, την οποία έχει οδηγήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ραούλ σκόραρε στη φάση των «16» στο «Μεστάγια» απέναντι στη Βαλένθια, σκόραρε στο «Σαν Σίρο» απέναντι στην Ιντερ και την Τετάρτη (14/4) εκτέλεσε εκ νέου την απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Πλέον είναι βασιλιάς του Γκελσενκίρχεν και βασιλιάς της Ευρώπης καθώς διευρύνει τον αριθμό των γκολ που έχει πετύχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ο Ραούλ πανηγύρισε την πρόκριση της Σάλκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανεβαίνοντας στην εξέδρα των φανατικών οπαδών της ομάδας του, παίρνοντας το μικρόφωνο και δίνοντας τον τόνο στα σχετικά συνθήματα όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο.
Ηδη ο χαρισματικός ισπανός σκόρερ έχει φτάσει τα 73 γκολ σε όλες τις ευρπωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και έχει αποσπαστεί από τους διώκτες του ακόμη περισσότερο.
Οι «Ευρω-κανονιέρηδες»
1. Ραούλ 73
2. Φιλίπο Ιντζάγκι 70
2. Γκερντ Μίλερ 69
4. Αντρέι Σεφτσένκο 67
5. Ρουντ φαν Νίστελροϊ 62
6. Τιερί Ανρί 59
7. Χένρικ Λάρσον 59
8. Εουσέμπιο 54
9. Αλεσάντρο ντελ Πιέρο 53
10. Αλφρέδο ντι Στέφανο 50
* Στον Γκερντ Μίλερ προσμετρώνται τα επτά γκολ που πέτυχε στο Κύπελλο Εκθέσεων, αλλά όχι το γκολ που κάποιοι του «πιστώνουν» στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών εναντίον του Άγιαξ τη σεζόν 1972-73 (χρεώνεται επισήμως ως αυτογκόλ στον Ρούντι Κρολ).
* Στον Ραούλ χρεώνεται το γκολ εναντίον της Βάσκο ντα Γκάμα στο Διηπειρωτικό Κύπελλο του 1998, αλλά όχι τα δύο τέρματα που σημείωσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2000, διοργάνωση στην οποία δεν έχει συμμετοχή η UEFA.
* Για τον ίδιο λόγο δεν προσμετρώνται δύο γκολ στον Ιντζάγκι για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2007.