Αμείλικτος και πιο αυστηρός από ποτέ εμφανίστηκε ο καθηγητής του πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Κένεθ Ρογκόφ σε μία ακόμα συνέντευξη που παραχώρησε τις δύο τελευταίες ημέρες.
Μιλώντας στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos χαρακτήρισε «παραλλαγμένη αναδιάρθρωση» την επιχείρηση αποφυγής της χρεοκοπίας που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το δυσθεώρητο χρέος σε συνδυασμό με την ύφεση που φαίνεται να «εγκαθίσταται» για τρία ακόμα χρόνια στην Ελλάδα συνιστά έναν ανυπέρβλητο άθλο για τη χώρα που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας παρά μόνο με διαγραφή σημαντικού μέρους του χρέους της χώρας.
«Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτή είναι το ‘’φύλλο πορείας’’ που δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Αν υπήρχε ομοφωνία στην Ευρώπη αυτό θα ήταν εύκολο» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι λύσεις όπως το ευρωομόλογο δεν είναι παρά «διασπορά του κινδύνου». «Πρόκειται για έναν παραλογισμό. Το καλύτερο για την Ελλάδα είναι η αναδιάρθρωση και αυτή θα αποδειχτεί αναπόφευκτη στο τέλος».
Επίσης επέμεινε στην άποψή του ότι «δύο ή τρία μέλη της ευρωζώνης θα έπρεπε να αποχωρήσουν για κάποιο διάστημα από την ευρωζώνη» υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν συνεπάγεται διάλυση του ευρώ. Αναφερόμενος σε αυτό το ενδεχόμενο σάρκασε την ελληνική πολιτική για το φόβο τυχόν αποβολής της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. «Αν (η Ελλάδα) ήταν πραγματικά ανεπτυγμένη οικονομία όπως η Βρετανία ή η Σουηδία δεν θα φοβόταν αυτό το ενδεχόμενο»