ΙCΑΡ: Μείον 13% ο τζίρος στην εστίαση

Τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα προτιμούν οι Ελληνες, ακολουθεί η κατηγορία καταστημάτων Βistro, all day bar restaurants και καφεστιατόρια, ενώ η κατηγορία ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ψητοπωλεία αποτελεί την τελευταία προτίμησή τους, σύμφωνα με μελέτη της ΙCΑΡ Group για τον κλάδο της εστίασης. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ο τζίρος της αγοράς εστίασης παρουσίασε πτώση της τάξης του 13% το 2009, παρ΄ όλο που την περίοδο 2005-2008 ο κλάδος παρουσίαζε ανοδικές τάσεις. Για το 2010 προβλέπεται ότι η συνολική αξία της αγοράς εστίασης θα κινηθεί επίσης καθοδικά.

Τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα προτιμούν οι Ελληνες, ακολουθεί η κατηγορία καταστημάτων Βistro, all day bar restaurants και καφεστιατόρια, ενώ η κατηγορία ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ψητοπωλεία αποτελεί την τελευταία προτίμησή τους, σύμφωνα με μελέτη της ΙCΑΡ Group για τον κλάδο της εστίασης. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ο τζίρος της αγοράς εστίασης παρουσίασε πτώση της τάξης του 13% το 2009, παρ΄ όλο που την περίοδο 2005-2008 ο κλάδος παρουσίαζε ανοδικές τάσεις. Για το 2010 προβλέπεται ότι η συνολική αξία της αγοράς εστίασης θα κινηθεί επίσης καθοδικά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.