Δεν είναι μόνοι οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες (κυρίως βρετανικές) εκτεθειμένες στο δημόσιο χρέος της Ιρλανδίας αλλά και οι ιρλανδικές τράπεζες εκτεθειμένες στα χρέη άλλων περιφερειακών οικονομιών της Ευρώπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) οι ιρλανδικές τράπεζες αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας αλλά και της επίσης υπερχρεωμένης Ιταλίας.
Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για «αμιγώς» ιρλανδικές τράπεζες αλλά για χρηματοπιστωτικούς ομίλους άλλων χωρών (όπως της Γερμανίας) ή θυγατρικές τους που έχουν επιλέξει ως έδρα το Δουβλίνο λόγω της ιδιαιτέρως ευνοϊκής φορολόγησης των επιχειρήσεων.
Τράπεζες με έδρα επί ιρλανδικού εδάφους εμφανίζονται να ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους κατόχους δημόσιων τίτλων της Πορτογαλίας και της Ελλάδας ενώ βρίσκονται στην έβδομη θέση ως προς το μέγεθος του διαθέσιμου ισπανικού χρέους. Ενδεικτικό της υπερβολικής έκθεσης αλλά και της υπέρμετρης διόγκωσης των ιρλανδικών τραπεζών την τελευταία δεκαετία είναι ότι έχουν δανείσει (μέσω της κατοχής κρατικών ομολόγων) την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, την Ιταλία, με ποσό άνω των 40 δισ. δολαρίων παρά το γεγονός ότι η Ιρλανδία είναι μόλις η 15η σε μέγεθος οικονομία μεταξύ των 27 χωρών της Ένωσης.