Οι άδειες «καρφώνουν» τον Λάμπρο Φούντα

Στις «επαναστατικές» άδειες που έπαιρνε ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας από ιδιωτικό ιατρικό εργαστήριο, καθώς φαίνεται να συμπίπτουν με ημέρες επιθέσεων του «Επαναστατικού Αγώνα» ή και άλλων ενόπλων οργανώσεων, στρέφεται το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο 35χρονος είχε ζητήσει από το ιδιωτικό ιατρικό εργαστήριο όπου εργάζεται άδεια για την Πέμπτη- μία ημέρα μετά τη συμπλοκή της Δάφνης και την απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου- επικαλούμενος πρόβλημα υγείας της μητέρας του, το οποίο όμως, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, δεν υφίσταται.

Στις «επαναστατικές» άδειες που έπαιρνε ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας από ιδιωτικό ιατρικό εργαστήριο, καθώς φαίνεται να συμπίπτουν με ημέρες επιθέσεων του «Επαναστατικού Αγώνα» ή και άλλων ενόπλων οργανώσεων, στρέφεται το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο 35χρονος είχε ζητήσει από το ιδιωτικό ιατρικό εργαστήριο όπου εργάζεται άδεια για την Πέμπτη- μία ημέρα μετά τη συμπλοκή της Δάφνης και την απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου- επικαλούμενος πρόβλημα υγείας της μητέρας του, το οποίο όμως, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, δεν υφίσταται.

Αυτή η σύμπτωση «ρεπό» και ένοπλων επιθέσεων θεωρείται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. «κλειδί» για την περαιτέρω έρευνα. Οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμη ατζέντες, κινητά, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν μεγάλο αριθμό CD αλλά και έντυπα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρέθηκαν σε μικρό διαμέρισμα, στην οδό Αλδου Μανουτίου στους Αμπελοκήπους, όπου κατοικούσε ο Φούντας. Στόχος τους είναι να εντοπίσουν τις διασυνδέσεις του ανθρώπου που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών την Τετάρτη τα ξημερώματα στη Δάφνη. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες και σε 10 σπίτια ατόμωνορισμένα εξ αυτών στην περιοχή της Κορίνθου- που φαίνεται να γνώριζαν τον 35χρονο, χωρίς όμως να προκύψει οτιδήποτε σημαντικό ως χθες το απόγευμα. Καθοριστικός κρίνεται από την Αστυνομία ο εντοπισμός διαμερίσματος που πιθανόν να το χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη όπλων και υλικού.

Γι΄ αυτό προχώρησαν χθες στη δημοσιοποίηση και άλλων τριών φωτογραφιών του Φούντα ζητώντας τη βοήθεια των πολιτών που ενδεχομένως τον είχαν συναντήσει ή τον γνώριζαν στο παρελθόν. Κάτι ανάλογο συνέβη το 2002, όταν από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του Σάββα Ξηρού βρέθηκε η γιάφκα της «17 Νοέμβρη» στην οδό Πάτμου και προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τους λοιπούς εμπλεκομένους.

Οπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο,δύσκολα θα υπάρξει πρόοδος στις έρευνές μας.Για εμάς είναι θέμα τακτικής και ουσίας».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.