Πολιτική λιτότητας από την ομάδα Αδαμίδη

Το θολό τοπίο των τελευταίων δύο μηνών στο μετοχικό- διοικητικό καθεστώς της ΑΕΚ αρχίζει σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει. Από την πλευρά τού εν δυνάμει προέδρου της ΠΑΕ κ. Σταύρου Αδαμίδη και των δύο εναπομεινάντων ενεργών μετόχων (κκ. Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς ) εκφράζεται πλέον η βεβαιότητα ότι ως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τις τύχες της ομάδας θα έχουν αλλάξει και η ΠΑΕ θα έχει περάσει στη νέα τάξη (διοικητικών) πραγμάτων με επικεφαλής τον 36χρονο δικηγόρο.

Το θολό τοπίο των τελευταίων δύο μηνών στο μετοχικό- διοικητικό καθεστώς της ΑΕΚ αρχίζει σιγά σιγά να ξεκαθαρίζει. Από την πλευρά τού εν δυνάμει προέδρου της ΠΑΕ κ. Σταύρου Αδαμίδη και των δύο εναπομεινάντων ενεργών μετόχων (κκ.

Πέτρος Παππάς και Νίκος Νοτιάς ) εκφράζεται πλέον η βεβαιότητα ότι ως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τις τύχες της ομάδας θα έχουν αλλάξει και η ΠΑΕ θα έχει περάσει στη νέα τάξη (διοικητικών) πραγμάτων με επικεφαλής τον 36χρονο δικηγόρο.

Η «ομάδα Αδαμίδη» (αποτελούμενη από πέντε άτομα: τρεις δικηγόρους, ένα στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας και έναν ιδιοκτήτη πολυτελών ξενοδοχείων) δεν παραλαμβάνει επακριβώς καμένη γη αλλά όχι και μια απλουστευμένη προς διαχείριση κατάσταση. Η ΑΕΚ έχει συνολικό άνοιγμα (συμπεριλαμβανομένων των διακανονισμένων προς το Δημόσιο χρεών ως το 2017, των δανείων προς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και των μακροπρόθεσμων οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές)

58 εκατ. ευρώ και ίσως η προσεγμένη και λιτή διαχείριση που έχει σχεδιάσει η πλευρά Αδαμίδη φαντάζει ως ο μοναδικός τρόπος για την εύρυθμη λειτουργία της ΠΑΕ, δίχως αυτό βέβαια να εξασφαλίζει παράλληλα τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας.

Αλλωστε από την «ομάδα σωτηρίας» που συστάθηκε το καλοκαίρι του 2004 υπό τον κ. Ντέμη Νικολαΐδη απέμειναν μόλις δύο ενεργοί μέτοχοι-χρηματοδότες, οι κκ. Παππάς και Νοτιάς. Μάλιστα ο πρώτος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα αποχωρήσει τον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ ο δεύτερος παραμένει στις επάλξεις μόνο και μόνο επειδή έχει επενδύσει 8 εκατ. ευρώ για την ανέγερση του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα και ελπίζει σε απόσβεση αν όχι όλου, τουλάχιστον ενός σημαντικού μέρους του συγκεκριμένου κεφαλαίου. Οι δυο τους δεσμεύθηκαν ότι ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου θα καταβάλουν 4-5 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 9 εκατ. που απαιτούνται για να κλείσει δίχως αρνητικό πρόσημο η χρήση του οικονομικού έτους 2009-2010.

Παράλληλα αποφάσισαν να «παγώσουν» τη διαπραγμάτευση με τη Μorgan Stanley για τη ρύθμιση του χρέους (6,2 εκατ. ευρώ) του ομολογιακού δανείου, παρά το γεγονός ότι ο κ. Αδαμίδης απειλούσε πως θα απέσυρε το ενδιαφέρον του να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ αν οι μέτοχοι δεν έδιναν λύση στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι βασικοί χρηματοδότες της ΑΕΚ την τελευταία οκταετία ήταν οκτώ. Οι κκ. Νοτιάς (10,7 εκατ. ευρώ), Παππάς (5,6 εκατ.), Νικολαΐδης (1,4 εκατ.), Τάκης Κανελλόπουλος (3,4 εκατ.), Γκίκας Γκούμας / Πόλυς Χατζηιωάννου (9,4 εκατ.), Νάσος Θανόπουλος (1,4 εκατ.), Παντελής Αθηνής (1,1 εκατ.) και λοιποί μικρομέτοχοι (1,1 εκατ.) έβαλαν από την τσέπη τους συνολικά 33 εκατ. ευρώ, δίχως να συνυπολογίζονται σε αυτά τα 8 εκατ. ευρώ που έχει επενδύσει ο πρώτος ως σήμερα για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, ούτε τα επιπλέον 4-5 εκατ. ευρώ που είναι απαιτητά ως τον Ιούνιο για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τους ποδοσφαιριστές και το υπαλληλικό προσωπικό.

Αποχωρώντας από την ΑΕΚ, αφήνουν πίσω τους μια κατάσταση που δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την επόμενη διοίκηση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κ. Αδαμίδης και οι τέσσερις «συμπαίκτες» του δεν διαθέτουν «παχύ» πορτοφόλι.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.