Τον σκότωσε για το παγκάκι

Τη ζωή του για ένα παγκάκι όπου θα περνούσε τη νύχτα έχασε τα ξημερώματα ένας ηλικιωμένος αλλοδαπός στην Ακτή Μιαούλη, στο στέκι των αστέγων, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά. Το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο άστεγοι- ένας 46χρονος μειονοτικός από τη Θράκη και ένας 31χρονος Παλαιστίνιος- διαπληκτίστηκαν με το θύμα για το ποιος θα κοιμηθεί στο παγκάκι. Ο 46χρονος έσπασε ένα μπουκάλι μπίρας και επιτέθηκε στον άτυχο ηλικιωμένο, χτυπώντας τον στον λαιμό.

Τη ζωή του για ένα παγκάκι όπου θα περνούσε τη νύχτα έχασε τα ξημερώματα ένας ηλικιωμένος αλλοδαπός στην Ακτή Μιαούλη, στο στέκι των αστέγων, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά. Το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο άστεγοι- ένας 46χρονος μειονοτικός από τη Θράκη και ένας 31χρονος Παλαιστίνιος- διαπληκτίστηκαν με το θύμα για το ποιος θα κοιμηθεί στο παγκάκι. Ο 46χρονος έσπασε ένα μπουκάλι μπίρας και επιτέθηκε στον άτυχο ηλικιωμένο, χτυπώντας τον στον λαιμό. Το χτύπημα ήταν μοιραίο για τον αλλοδαπό που έπεσε αμέσως νεκρός, ενώ οι δύο άστεγοι που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο έσπευσαν να εξαφανιστούν. Το πτώμα του ηλικιωμένου – ρουμανικής υπηκοότητας κατά την Αστυνομία και γερμανικής κατά τους αστέγους του Πειραιά- εντοπίστηκε στη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα. Αμέσως αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πειραιά άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό των ατόμων με τα οποία έκανε παρέα το θύμα. Τελικά, λίγες ώρες αργότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών το έγκλημα εξιχνιάστηκε. Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν 22 θραύσματα από μπουκάλι μπίρας. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Η δολοφονία για ένα παγκάκι, η δεύτερη που κατεγράφη το 2008, ανέδειξε για μία φορά ακόμη το ζήτημα των αστέγων. Περισσότεροι από 600 άστεγοι επισκέπτονται δύο- τρεις φορές την εβδομάδα το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πειραιά, όπως επισημαίνει ο πρόεδρός του κ. Γ. Τσιρίδης. « Ερχονται σε εμάς για να κάνουν μπάνιο και για να πάρουν καινούργια ρούχα » σημειώνει.

Σύμφωνα με πρόχειρα στοιχεία, στη χώρα μας ως και 5.000 άνθρωποι κοιμούνται στον δρόμο, ενώ αν προστεθούν σε αυτό το νούμερο όσοι ζουν σε ιδρύματα ή εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενδέχεται να προσεγγίζουν και τις 20.000. Από πλευράς πολιτείας, οι άστεγοι δεν θεωρούνται ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα και δεν υπάρχει ούτε καταγραφή ούτε πρόγραμμα στήριξης από το κεντρικό κράτος. Το αποτέλεσμα είναι να φυτοζωούν με την όποια βοήθεια της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.