«Ε, εσείς στην Μπόκο Χαράμ, έχετε διαβάσει τελευταία το Κοράνι;» ρωτάει ο Αρσαλάν Ιφτιχάρ, δικηγόρος ειδικευμένος σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καθηγητής θρησκευτικών σπουδών στο πανεπιστήμιο DePaul στο Σικάγο.
«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι περισσότεροι από τους 1,6 δισ. μουσουλμάνους στον κόσμο καταδικάζουν την απαγωγή νεαρών κοριτσιών για να πουληθούν στη σκλαβιά, ό,τι και αν ισχυρίζεστε πως σας λέει ο Αλλάχ», γράφει στο CNN ο Ιφτιχάρ.
Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, αρκετές εκατοντάδες μαθήτριες – χριστιανές και μουσουλμάνες – ηλικίας 16-18 ετών απήχθησαν υπό την απειλή όπλων στις 14 Απριλίου από το σχολείο τους στην Νιγηρία. Η ένοπλη εξτρεμιστική οργάνωση των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ ανέλαβε την ευθύνη για αυτές τις μαζικές απαγωγές, και απείλησε ότι θα πουλήσει τα νεαρά κορίτσια για 12 δολάρια την μία, για να γίνουν πόρνες ή να κάνουν καταναγκαστικούς «γάμους» με μέλη της ομάδας τους.
«Υπάρχει αγορά για την πώληση ανθρώπων. Ο Αλλάχ μου λέει ότι πρέπει να πουλήσω τις γυναίκες», είπε σε βίντεο ο ηγέτης της οργάνωσης.
«Ως μουσουλμάνος δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα σας λέω ότι είναι χυδαίο και απολύτως αντι-ισλαμικό να επικαλούνται αυτοί οι παράφρονες δουλέμποροι το όνομα του Θεού, ενώ απαγάγουν νεαρά κορίτσια και απειλούν να τα πουλήσουν σε σεξουαλική δουλεία», τονίζει ο Ιφτιχάρ.
«Είναι σαφές ότι οι ηγέτες της Μπόκο Χαράμ δεν έχουν διαβάσει ποτέ το Ιερό Κοράνι, το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα ότι «η καταπίεση είναι χειρότερη από φόνο» (2:191) και ότι κανείς δεν «θα αναγκάσει κορίτσια να διαπράξουν πορνεία» (24:33). Εχουν παραβλέψει επίσης τις πολλές φορές που ο Προφήτης Μωάμεθ κατηγορηματικά δήλωσε κατά τη διάρκεια της ζωής του ότι οι γυναίκες και τα παιδιά δεν πρέπει να βλάπτονται υπό οποιαδήποτε κατάσταση», προσθέτει.
«Ο μουσουλμανικός πληθυσμός του κόσμου θα συνεχίσει να καταγγέλλει εξτρεμιστές όπως της Μπόκο Χαράμ. Και θα σταθεί υπερήφανα αλληλέγγυος με τις αγνοούμενες νεαρές μαθήτριες στη Νιγηρία, καθώς και με κάθε άλλη γυναίκα σε όλον τον κόσμο που συνεχίζει να μάχεται για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά της», καταλήγει ο Ιφτιχάρ .