Στον απόηχο του μακελειού της Τουλούζης, μία νέα αντισημιτική επίθεση με θύμα έναν μικρό Εβραίο συγκλονίζει τη Γαλλία. Εφηβοι επιτέθηκαν σε 12χρονο αγόρι γρονθοκοπώντας το στο πίσω μέρος του κεφαλιού και αλλού και αποκαλώντας το «βρομιάρη Εβραίο».

Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά σε εβραϊκό σχολείο στο νοτιοανατολικό Παρίσι. Οι έφηβοι έστησαν ενέδρα στο αγόρι σε απομονωμένο σημείο όπου οι φύλακες του σχολείου δεν είχαν πρόσβαση. Το παιδί δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού του σχολείου Κάτια Νορμάλ είπε ότι οι δράστες ήταν δύο αγόρια, περίπου δύο χρόνια μεγαλύτερα από το θύμα, που αυτόπτες μάρτυρες τα άκουσαν να φωνάζουν αντισημιτικά συνθήματα.

Ο Ζαν Πολ Αμογιέλ, επικεφαλής του δικτύου εβραϊκών σχολείων Οζάρ Χατοράχ, δήλωσε ότι φοβάται για περαιτέρω επιθέσεις κατά Εβραίων στη Γαλλία. Το σχολείο στο οποίο ο Μοχάμεντ Μεράχ σκότωσε τρία μικρά παιδιά και έναν δάσκαλο στη Τουλούζη έχει γίνει αποδέκτης απειλητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, γεγονός που ερευνάται από τις αστυνομικές Αρχές.

«Υπήρχε ένα αίσθημα αλληλεγγύης προς τα σχολεία μας μετά από αυτή τη τραγωδία. Τώρα φοβάμαι ότι αυτό έχει προκαλέσει μία εχθρική αντίδραση, η οποία φαίνεται από τη συμπεριφορά αυτών των αγοριών που αποκάλεσαν το παιδί «βρομιάρη Εβραίο» και τον ξυλοκόπησαν. Πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες επιθέσεις» είπε ο Αμογιέλ.

Ο Μαρκ Στουλμάν, επικεφαλής μίας τοπικής εβραϊκής οργάνωσης, είπε ότι το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του σχολείου έχει κατακλυστεί από μηνύματα που καλούν «για τη δολοφονία Εβραίων ή τους συνδέουν με την αραβοϊσραηλινή αντιπαράθεση». Κάποιοι υπέγραφαν ως «αληθινοί Γάλλοι», που σημαίνει ότι πρόκειται μάλλον για ακραίους εθνικιστές παρά για ισλαμιστές.