Στο Τελ Αβίβ πραγματοποιείται την Τρίτη επιχειρηματικό φόρουμ Ισραήλ – Κύπρου στο οποίο θα μετάσχουν υπουργοί του οικονομικού κύκλου των δύο χωρών. Την ίδια ώρα η κυπριακή κυβέρνηση ανακοινώνει ότι έως το τέλος του μήνα αρχίζει ο δεύτερος γύρος αδειοδότησης που αφορά και τα υπόλοιπα θαλάσσια οικόπεδα εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Οι σχέσεις Κύπρου Ισραήλ γίνονται μέρα με τη μέρα στενότερες με την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κυρία Πραξούλα Αντωνιάδου να μεταβαίνει στο Ισραήλ την Τρίτη για να συμμετάσχει στο επιχειρηματικό φόρουμ το οποίο οργανώνουν το κυπριακό υπουργείο Εμπορίου, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εnterprise Europe Network και το Επιμελητήριο του Ισραήλ:

«Σκοπός της κυπριακή αντιπροσωπείας είναι η προώθηση των επενδύσεων στην Κύπρο και ευρύτερα της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών»
, δήλωσε η υπουργός. Θα έχει μάλιστα συναντήσεις με εκπροσώπους ισραηλινών εταιριών, κάποιες από τις οποίες, έδειξαν ενδιαφέρον για έρευνες και στα άλλα οικόπεδα της ΑΟΖ Κύπρου.
Αλλά και σε άλλους τομείς οι σχέσεις Κύπρου Ισραήλ πάνε από το καλό στο καλύτερο και αφορά τομείς όπως είναι η άμυνα. προσφάτως έχει υπογραφεί αμυντική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες.