Στον κάδο του μίξερ βάζω 6 ασπράδια αβγών και 125 γρ. ζάχαρη και τα χτυπάω σε μια, όχι πολύ σφιχτή, μαρέγκα. Καθαρίζω τον κάδο και χτυπάω 6 κρόκους αβγών με ακόμη 125 γρ. ζάχαρη.
Σε μια μπασίνα ρίχνω το μείγμα των κρόκων και τη μαρέγκα και ανακατεύω απαλά. Προσθέτω 100 γρ. χαρουπάλευρο
και 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύω.
Βουτυρώνω μια φόρμα του κέικ και ρίχνω το μείγμα, ένα δάχτυλο κάτω από το χείλος της. Ψήνω στον φούρνο, στους 160°C, για περίπου 45 λεπτά. Αφήνω να κρυώσει προτού ξεφορμάρω (υλικά για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ). *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.