ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

½ κ.γ. σιρόπι σφενδάμνου

1 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

αλάτι

450 γρ. φαρφάλες

4 κ.γ. αμύγδαλα φιλέ

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκετάκια

120 γρ. λιαστή ντομάτα, σε λωρίδες

60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξίδι, το σιρόπι σφενδάμνου, τη μουστάρδα και 2 σκελίδες σκόρδο.

Σε μια κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα με 1 κ.γ. ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το μπρόκολο και το υπόλοιπο σκόρδο ανακατεύοντας ελαφρά. Συνεχίζουμε με τη λιαστή ντομάτα, το θυμάρι και το μείγμα του ξιδιού ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τις βρασμένες φαρφάλες, ανακατεύουμε απαλά και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Iουνίου 2015.