ΥΛΙΚΑ (για 4 ποτήρια)

Για τη μους γιαουρτιού

550 γρ. γιαούρτι, 3,5% λιπαρά

140 γρ. ζάχαρη

1 φύλλο ζελατίνης των 5 γρ. (ή 2 των 2,5 γρ.), μουλιασμένο σε κρύο νερό και στραγγισμένο

300 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

Για το σιρόπι ντομάτας

500 γρ. ΠΟΠ ντοματάκια Σαντορίνης, αποφλοιωμένα και τριμμένα

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο, τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μους: Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το γιαούρτι μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 60°C (ελέγχουμε με θερμόμετρο μαγειρικής).

Αποσύρουμε από το μπεν μαρί, ρίχνουμε το φύλλο ζελατίνης και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις το μείγμα έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το ενώνουμε με τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Γεμίζουμε τα ποτήρια ως τα 3/4 και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σφίξει η μους.

Σιρόπι ντομάτας: Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα ντοματάκια και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε ώσπου να δημιουργηθεί ένα σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε τις μους από το ψυγείο, περιχύνουμε με το σιρόπι και γαρνίρουμε με τα φύλλα δυόσμου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.