ΥΛΙΚΑ (για 1 μπέργκερ)

1 κουτάκι σόδα ή νερό

1 πατάτα, σε κυβάκια των 2 εκ.

1 κολοκυθάκι, σε κυβάκια των 2 εκ.

1 μελιτζάνα, σε κυβάκια των 2 εκ.

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

1 αβγό

1 ψωμάκι για μπέργκερ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

50 γρ. μυζήθρα, τριμμένη

1 κ.γ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

1 ντομάτα, ξεσποριασμένη, σε κυβάκια των 2 εκ. {{{ moto }}}

1 αγγούρι, σε κυβάκια των 2 εκ.

1 καρότο, σε λεπτές ροδέλες

EKTΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη σόδα ή το νερό και βάζουμε μέσα την πατάτα, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και μόλις κάψει κατεβάζουμε αμέσως τη θερμοκρασία στο μισό. Οταν πέσει η θερμοκρασία, στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, ίσα να χρυσίσουν.

Τηγανίζουμε το αβγό, ώστε να γίνει μελάτο.

Κόβουμε το ψωμάκι στη μέση και το ψήνουμε για λίγο στην τοστιέρα, ώστε να σχηματιστούν ρίγες. Το βάζουμε ανοιχτό στο πιάτο. Τοποθετούμε το αβγό επάνω στο ένα ψωμάκι και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Στο άλλο βάζουμε τα λαχανικά και τα πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα. Διακοσμούμε προαιρετικά με μαϊντανό.

Συνοδεύουμε με τους κύβους της ντομάτας και του αγγουριού και τις ροδέλες του καρότου, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι.

* Η Φωτεινή Παλιεράκη είναι δημιουργός του μπλογκ oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr. Η συνταγή της πρωτοδημοσιεύεται εδώ.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.