ΥΛΙΚΑ (για 2 παιδιά)

2 µεγάλες πατάτες, µε τη φλούδα

40 γρ. µπρόκολο, σε µικρά µπουκετάκια

125 γρ. κασέρι (ή έµενταλ ή γκούντα), τριµµένο

2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

πιπέρι

2 κ.γ. βούτυρο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουµε καλά τις πατάτες κάτω από κρύο νερό και τις στεγνώνουµε. Τις τρυπάµε µε ένα πιρούνι.

Σε ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα, ψήνουµε τις πατάτες για 1-1½ ώρα, µέχρι να µαλακώσουν στο κέντρο. Σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό βράζουµε το µπρόκολο για 4 λεπτά και το στραγγίζουµε. Το βάζουµε σε ένα µπολ και το αναµειγνύουµε µε το κασέρι και το γιαούρτι. Πασπαλίζουµε µε πιπέρι.

Βγάζουµε µε προσοχή από τον φούρνο τις πατάτες και χαράσσουµε σε βάθος έναν σταυρό στην κορυφή της καθεµιάς. Τις ανοίγουµε ελαφρώς, ώστε να µπορέσει να εισχωρήσει η γέµιση. Αν θέλουµε, τις αλείφουµε µε λίγο βούτυρο. Προσθέτουµε τη γέµιση και την αφήνουµε για 5 λεπτά, να πάρει τη θερµοκρασία της πατάτας. Σερβίρουµε, προαιρετικά, µε λίγο ακόµη βούτυρο.