ΥΛΙΚΑ (για 1 άτοµο)

2 πατάτες

250 γρ. φιλέτο σολοµού

αλάτι

1 φρέσκο κρεµµυδάκι, σε λεπτές ροδέλες

5 ντοµατίνια, κοµµένα στα 2

χυµός και ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο

5 φύλλα φρέσκου δυόσµου, ψιλοκοµµένα

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

φρεσκοτριµµένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουµε καλά τις πατάτες και τις βράζουµε µε τη φλούδα τους για περίπου µισή ώρα, ώστε να µαλακώσουν αρκετά. Μόλις αρχίσουν να κρυώνουν, τις ξεφλουδίζουµε και τις κόβουµε σε µικρούς κύβους.

Αφαιρούµε τα κόκαλα και την πέτσα από το ψάρι και αλατίζουµε ελαφρά. Βάζουµε ένα τηγάνι-γκριλιέρα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και µε ένα πινέλο το λαδώνουµε απαλά. Ψήνουµε, γυρίζοντας µία φορά το φιλέτο. Μόλις το χρώµα του σολοµού γίνει ροζ από κόκκινο, το αποµακρύνουµε από τη φωτιά και το αφήνουµε στην άκρη για 5 λεπτά.

Σε ένα µπολ ρίχνουµε τις πατάτες, το κρεµµύδι, τα ντοµατίνια, τον χυµό και το ξύσµα του λεµονιού, τον δυόσµο και το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουµε. Ανακατεύουµε καλά, σερβίρουµε την πατατοσαλάτα σε ένα πιάτο και τοποθετούµε από πάνω το ψάρι.