Η µικρή Δέσποινα, αν και µόλις 21 µηνών, ξέρει πολύ καλά τι θέλει: κουλουράκια. Η Γεωργία, η µητέρα της, τα φτιάχνει στη θρεπτικότερη εκδοχή τους.
Υλικά (για 2 λαµαρίνες)
- 1 µήλο
- 1 µπανάνα
- 2 πορτοκάλια
- ½ ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. βρόµη, αλεσµένη
- 1 κ.γ. σόδα, µαγειρική
- 1/4κ.γ. αµµωνία
- 1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
- ½ κιλό αλεύρι
Εκτέλεση
Χτυπάµε στο multi τα φρούτα, όπως θα φτιάχναµε µια φρουτόκρεµα.
Στον κάδο του µίξερ χτυπάµε ελαφρώς το λάδι µόνο του για να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουµε όλα τα υλικά (τα φρούτα πολτοποιηµένα πλέον) εκτός από το αλεύρι. Σταµατάµε το µίξερ και ρίχνουµε λίγο λίγο και το αλεύρι.
Πλάθουµε τη ζύµη µε τα χέρια. Αν κολλάει στα χέρια µας, τα λαδώνουµε ελαφρώς. Σχηµατίζουµε µπαστουνάκια, ενώ παράλληλα προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Στρώνουµε χαρτί ψησίµατος σε ένα ταψί και τοποθετούµε τα κουλουράκια. Τα ψήνουµε για 20 λεπτά.
Τip
Τα κουλούρια είναι άγλυκα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη, ώστοσο και 1 επιπλέον μπανάνα μπορεί να δώσει έξτρα γεύση.