Υλικά (για περίπου 20-23 τηγανίτες)
1 αβγό, μεσαίου μεγέθους
1 φλ. γάλα, πλήρες
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλ. ανθότυρο, χοντροτριμμένο με το χέρι
βούτυρο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το αβγό, το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε σε μέτρια φωτιά μισή κουταλιά βούτυρο και την απλώνουμε με πινέλο σε όλη την επιφάνειά του. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα, σχηματίζοντας τηγανίτες διαμέτρου 5-6 εκατοστών.
Προσέχουμε να αφήσουμε χώρο ανάμεσά τους. Ψήνουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Απομακρύνουμε τις τηγανίτες από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρονται σκέτες, με ζάχαρη άχνη, μέλι, μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού.
TIP
Καλό είναι να καθαρίζουμε το τηγάνι σκουπίζοντάς με χαρτί κουζίνας προτού ρίξουμε το βούτυρο για την επόμενη δόση. Αν το βούτυρο μαυρίζει, τότε το τηγάνι έχει υπερθερμανθεί και πρέπει να κάνουμε μια μικρή διακοπή ώστε να κρυώσει.