Υλικά για 20 ρολάκια

500 γρ. μυζήθρα, γλυκιά
1/4 κ.γ. μαστίχα Χίου, τριμμένη, ή 4 σταγόνες μαστιχέλαιο
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
4 κ.σ. ζάχαρη
20 φύλλα για spring rolls (θα τα βρείτε στα σουπερμάρκετ)
1 λίτρο σπορέλαιο για το τηγάνι

Για τη σος
500 γρ. μούσμουλα
χυμός από 2 λάιμ (μοσχολέμονα)
3 κ.σ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο

Για το αλευρόνερο
1κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένη με 3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση
Spring rolls: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τη μαστίχα, το ξύσμα και τη ζάχαρη. Απλώνουμε τα φύλλα για τα ρολάκια στον πάγκο εργασίας και βάζουμε στη βάση της στενής πλευράς 1 κ.σ. από τη γέμιση του τυριού.

Καλύπτουμε τη γέμιση με την άκρη του φύλλου, κλείνουμε γυρίζοντας τα πλαϊνά προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε την άκρη του φύλλου με λίγο αλευρόνερο και κλείνουμε καλά τα ρολάκια.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό σπορέλαιο, τόσο όσο να καλύπτει μέχρι τη μέση τα ρολάκια, και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα για μερικά λεπτά ίσα να πάρουν χρυσό χρώμα.

Κατόπιν τα βγάζουμε από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Σος: Καθαρίζουμε τα μούσμουλα από το κοτσάνι και τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

Κατόπιν τα χτυπάμε στο multi και περνάμε τον πολτό από ψιλή σήτα ώστε να έχουμε μια βελούδινη σος. Σερβίρουμε τα ρολάκια μαζί με τη γλυκόξινη σος σε θερμοκρασία δωματίου.