Έχουν περάσει 45 χρόνια από τότε που άνοιξε το αρτοποιείο του Σταυρόπουλου στη Γαμβέτα και οι πελάτες, δικηγόροι, επαγγελματίες και κάτοικοι της γειτονιάς, το στηρίζουν με πάθος.
«Εμείς είμαστε από την Πόλη, αλλά έχουμε άνθρωπο δικό μας Αρμένη» μου εξήγησε η κυρία του μαγαζιού, όταν τη ρώτησα πού βρήκαν τη συνταγή για το αρμένικο τσουρέκι (στη φωτογραφία) και «είναι λίγο αλμυρό, κόψτε το σε μικρά κομμάτια και δοκιμάστε το με παγωμένη μπίρα και με γλυκιά γραβιέρα».
Στις προθήκες, πεϊνιρλί, τυρόπιτες, κουρού, ψωμιά διαφορετικά, κριτσίνια, μπριοσάκια που «όλα φτιάχνονται στο δικό μας εργαστήριο, δεν αγοράζουμε τίποτε έτοιμο ή κατεψυγμένο».
Περνώντας απ’ έξω, δεν σου γεμίζει το μάτι και περνάει για άλλο ένα τυροπιτάδικο της σειράς. Έτσι την πάτησα κι εγώ μέχρι που πρόσεξα την καρτέλα «αρμένικο τσουρέκι» και μπήκα να πάρω πληροφορίες. Έφυγα με σακούλα γεμάτη για να δοκιμάσουμε στο γραφείο και άλλη μια για το σπίτι.
Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική Σταυρόπουλος, Γαμβέτα 4, Αθήνα, τηλ. 210 3847 006
Διαβάστε ακόμη
Περίπατος στην Αθήνα: Στον Ορφέα της Στοάς Αρσακείου
Περίπατος στην Αθήνα: Στον Σγούρδα για κουζινικά
Περίπατος στην Αθήνα: Εναν σκέτο μερακλίδικο στον Τερκενλή
Περίπατος στην Αθήνα: Μπουγάτσα στην Πραξιτέλους