Στην απομάκρυνση του Γιώργου Κρανάκη από την τεχνική ηγεσία της εθνικής χάντμπολ των ανδρών κατέληξε το διοικητικό συμβούλιο της ΟΧΕ. Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος είχε αναλάβει ως ομοσπονδιακός το καλοκαίρι του 2011, αντικαθιστώντας τότε το δίδυμο Μάντζου-Ιατρούδη, δεν κατάφερε να σταματήσει την «κατρακύλα» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το οποίο βρίσκεται πλέον στις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης και πολύ μακριά ακόμη και από το να διεκδικήσει πρόκριση σε τελικλή φάση κάποιας μεγάλης διοργάνωσης.

Μετά το περσινό αποκλεισμό από το Βέλγιο, στην προ-προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018, η διοίκηση της ομοσπονδίας αποφάσισε να στηρίξει τον Κρανάκη και του εμπιστευτεί το έργο της ολικής ανανέωσης της εθνικής, όμως η κακή παρουσία της ελληνικής ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κυρίως η ταπεινωτική ήττα από την Κύπρο, τον περασμένο μήνα στη Λευκωσία, οδήγησαν την ΟΧΕ στην απόφαση να τερματίσει τη συνεργασία της με τον έμπειρο τεχνικό. Εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωησ του “διαζυγίου” από την ομοσπονδία.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα, οι αποφάσεις δεν αναμένεται να ληφθούν άμεσα, καθώς η εθνική ανδρών δεν έχει επίσημες υποχρεώσεις στο κοντινό μέλλον. Το πιθανότερο σενάριο είναι να επιλεγεί και πάλι part-time προπονητής (ο Γιώργος Κρανάκης παράλληλα με την εθνική εργάζεται και στον ΑΣΕ Δούκα) και σε αυτή την περίπτωση μία σοβαρή υποψηφιότητα είναι αυτή του Δημήτρη Δημητρούλια, ο οποίος έχει παρουσιάσει εξαιρετικό έργο στον Διομήδη Άργους, ενώ συνεργάζεται ήδη με την ομοσπονδία, ως προπονητής της εθνικής εφήβων.