Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν κρύβει ότι οι πιθανότητες της ομάδας του να κατακτήσει τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να εξανεμιστούν την Κυριακή.

Μολονότι οι «Πολίτες» ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας στο μεγαλύτερο διάστημα του μαραθωνίου του αγγλικού πρωταθλήματος, αυτή τη στιγμή έχουν μείνει πέντε βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσά τους και κάτοχο του τίτλου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το μεσημέρι της Κυριακής μάλιστα, η διαφορά ενδέχεται να εκτοξευτεί στους οκτώ βαθμούς όταν η ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον θα αντιμετωπίσει την εκ των ουραγών ΚΠΡ του Τζιμπρίλ Σισέ.

Λίγη ώρα αργότερα στο ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής η Αρσεναλ θα υποδεχτεί τη Σίτι στο «Emirates» του Λονδίνου και σε περίπτωση ήττας ο ιταλός προπονητής των «Πολιτών» σημείωσε ότι «αν ηττηθούμε και η Γιουνάιτεντ κερδίσει, τότε η μάχη θα έχει τελειώσει» θεωρώντας αναπόφευκτο να καλυφθούν οι οκτώ βαθμοί στις έξι αγωνιστικές που θα απομένουν.

Πάντως ο κ. Μαντσίνι υποστήριξε ότι «θεωρώ ότι δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, σκέφτομαι πάντα θετικά και επομένως έχω απορρίψει το ενδεχόμενο ήττας από την Αρσεναλ. Εχουμε μπροστά μας και το μεταξύ μας ντέρμπι και παράλληλα θεωρώ ότι η Γιουνάιτεντ μπορεί να στραβοπατήσει και αλλού. Επίσης έχουμε αφήσει πίσω μας την ισοπαλία 3-3 με τη Σάντερλαντ, όπου κάναμε λάθη και ήμασταν υπερβολικά άτυχοι. Είχαμε 25 τελικές προσπάθειες και 65% κατοχή μπάλας, ωστόσο τα τρία μοναδικά σουτ των αντιπάλων μας βρήκαν στόχο».