Προ των ευθυνών της είναι έτοιμος να θέσει τη μετοχική ομάδα του 2004 ο ορκωτός λογιστής της ΠΑΕ ΑΕΚ ο οποίος έχει διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ενημέρωση του χρέους που αναλογεί στον καθένα εκ των συνοδοιπόρων της διοίκησης Ντέμη Νικολαΐδη.
Αυτό αναμένεται να συμβεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν μαζί του οι μέτοχοι της εταιρείας. Ο εν λόγω ορκωτός λογιστής θα τους αναλύσει διεξοδικά την κατάσταση και θα εξηγήσει στα μέλη της επονομαζόμενης και ως «ομάδα σωτηρίας 2004» το πως «ξεκαθαρίσουν» τη σχέση τους απέναντι στην ΑΕΚ δίχως στο εξής να τους καταλογίζονται ευθύνες για την οικονομική κατάντια της εταιρείας.
Ως σήμερα διάθεση να αποχωρήσουν οριστικά και αμετάκλητα από την ΠΑΕ έχοντας το κεφάλι ψηλά και καμία ευθύνη να τους βαραίνει έχουν δείξει οι κκ. Πέτρος Παππάς, Ντέμης Νικολαΐδης, Τάκης Κανελλόπουλος και Νίκος Κούλης (ο οποίος ωστόσο είναι μικρομέτοχος).
Θετικός δείχνει επίσης ο κ. Νάσος Θανόπουλος, ωστόσο αποστάσεις κρατούν οι κκ. Γκίκας Γκούμας και Πόλυς Χατζηιωάννου. Με κλειστά χαρτιά και με πολλά «ναι μεν αλλά» παρακολουθεί εξ αποστάσεως (συγκεκριμένα από τη Νέα Υόρκη) τη διαδικασία ο μοναδικός ενεργός μέτοχος της άλλοτε μονοιασμένης παρέας κ. Νίκος Νοτιάς ο οποίος φέρεται ότι πρέπει να καταβάλει τα περισσότερα χρήματα!
Το πως βέβαια θα αντιδράσει ο καθένας εκ των προαναφερθέντων όταν ενημερωθεί για το «μπουγιουρντί» που του αναλογεί είναι κάτι που ουδείς μπορεί να προβλέψει ασχέτως με το ότι τις τελευταίες ημέρες οι άλλοτε συνοδοιπόροι δείχνουν για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια (από τότε δηλαδή που παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ ο κ. Νικολαΐδης) τη διάθεση να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν και οι διαφωνίες δεν πρέπει να αποκλειστούν, άλλωστε ο καθένας εκ των προαναφερθέντων θα έχει το περιθώριο να μελετήσει την ανάλυση που θα του γίνει συμβουλευόμενος τον δικηγόρο του.