Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να χάνει ούτε στα φιλικά, υπογράμμισε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά τη βαριά ήττα (0-4) της ομάδας του από την Γκενκ, στο Βέλγιο. Ταυτόχρονα, πάντως, έδωσε κάποια ελαφρυντικά στους παίκτες του, λέγοντας πως ο αντίπαλος είναι έτοιμος, αφού ξεκινά τη σεζόν σε μία εβδομάδα.

«Ο αντίπαλος μας ξεκινάει την σεζόν του σε μία εβδομάδα, ως εκ τούτου είναι μία ομάδα πιο δουλεμένη, έτοιμη για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της. Ήταν ένα δύσκολο τεστ για εμάς. Ο αντίπαλος έπαιξε πολύ καλά. Εμείς κάναμε μία προσπάθεια για να μπούμε στον ρυθμό της αναμέτρησης, αλλά ήταν δύσκολο», δήλωσε ο Μαρτίνς.

«Κρατάω την προσπάθεια των παικτών μου. Υποφέραμε, αλλά προσπαθήσαμε με τον τρόπο μας να μπούμε στον ρυθμό της αναμέτρησης. Είναι δύσκολο να το καταλάβει ο κόσμος, αλλά εμείς δουλεύουμε ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Επαναλαμβάνω ότι κρατάω την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες μου», πρόσθεσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Όσο για τα στοιχεία που θέλει να κρατήσει από τους τρεις φιλικούς; «Στο παιχνίδι που παίξαμε πιο καλά ήταν δυστυχώς αυτό που χάσαμε, στο πρώτο φιλικό με την Έουπεν. Εκεί παίξαμε πιο καλά και δείξαμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε και καλύτερα. Στο επόμενο φιλικό με την Σεντ Τρούιντεν ο αντίπαλος μας δυσκόλεψε και σήμερα ακόμα περισσότερο. Δεν μου αρέσει να χάνω. Είμαστε Ολυμπιακός οφείλουμε να παίζουμε για τη νίκη ακόμα και στα φιλικά».

Για τη συνέχεια υπογράμμισε ότι «συνεχίζουμε την δουλειά, τώρα που θα πάμε στην Ολλανδία πρέπει να προχωρήσουμε τις ιδέες μας και να πάμε λίγο παρακάτω με την δουλειά που θα γίνει εκεί. Επαναλαμβάνω όμως, είμαστε Ολυμπιακός και δεν πρέπει να χάνουμε ούτε στα φιλικά».