Ληστεία με απαγωγή 41χρονου επιχειρηματία (ιδιοκτήτης φοροτεχνικού γραφείου) στην Αθήνα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρία άτομα είχαν στήσει ενέδρα στα Πατήσια έξω από το σπίτι του επιχειρηματία και υπό την απειλή όπλων τον οδήγησαν στο εσωτερικό της οικίας. Ωστόσο δεν βρήκαν τα χρήματα που περίμεναν ότι θα βρίσκονται στην οικία και τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό απειλώντας ότι θα τον κάψουν.

Στη συνέχεια υποχρέωσαν τον επιχειρηματία να μπει στο τζιπ ιδιοκτησίας του και μετέβησαν στα γραφεία της εταιρείας του στον Άλιμο. Ένα δεύτερο αυτοκίνητο τούς ακολουθούσε.

Εκεί οι δράστες ακινητοποίησαν τον φύλακα και μια υπάλληλο και ακολούθως άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο από όπου αφαίρεσαν 125.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν μαζί με τον επιχειρηματία, τον φύλακα και την υπάλληλο στα δυο οχήματα και στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας τους άφησαν ελεύθερους. Μετά, στην ίδια περιοχή, έκαψαν το τζιπ του επιχειρηματία και το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει και εξαφανίστηκαν.

Έρευνες για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.