Οικονομική «εκκρεμότητα» από διακίνηση ναρκωτικών θεωρούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ως ένα πιθανό κίνητρο της εν ψυχρώ δολοφονίας στον Άλιμο του 42χρονου ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου στη λεωφόρο Συγγρού την προηγούμενη Πέμπτη. Εξετάζεται ακόμη αν η δολοφονική ενέργεια μπορεί να σχετίζεται με τη δράση κυκλώματος σωματεμπόρων.
Οι αξιωματικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον τρόπο παραχώρησης του ΙΧ μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε ο 42χρονος, την αιφνιδιαστική «φυγή» ενός συνεργάτη του αλλά και την παλαιότερη εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών.
Επιπλέον έχει γίνει ήδη άρση απορρήτου για τη «σάρωση» των τηλεφωνικών κλήσεων στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, ενώ φέρεται να υπήρξε παρακολούθησή του από το νυκτερινό κέντρο όπου βρισκόταν το μοιραίο βράδυ.
Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 21ης Απριλίου στην οδό Κεφαλληνίας 14 στον Άλιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι που επέβαιναν σε μαύρο μάρκας BMW αυτοκίνητο προσέγγισαν ένα τζιπ στο οποίο επέβαινε ο άτυχος επιχειρηματίας και άνοιξαν πυρ εναντίον του με καλάσνικοφ. Λίγο αργότερα το θύμα κατέληξε στα σοβαρά τραύματά του. Το όχημα με πλαστές πινακίδες που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε κλαπεί στις 7 Απριλίου από τη Νέα Σμύρνη και λίγο μετά τη δολοφονία βρέθηκε πυρπολημένο στην περιοχή του Ελληνικού.
Ο 42χρονος είχε συλληφθεί στις 24 Ιανουαρίου 2004 στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα για μεταφορά 306 γραμμαρίων κοκαΐνης, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη είχαν εντοπισθεί και δύο ζυγαριές ακριβείας. Τότε στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι είχε πάρει τα ναρκωτικά από έναν Αλβανό με το όνομα «Ντούλη» και είχε δώσει το κινητό τηλέφωνό του. Στη δίκη σε πρώτο βαθμό ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας είχε καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη και σε δεύτερο βαθμό -εκπροσωπήθηκε νομικά από τον κ. Σάκη Κεχαγιόγλου- η ποινή του μειώθηκε σε οκτώ χρόνια φυλακή με την επίκληση ότι ήταν «τοξικομανής».
Το θύμα, που ήταν και πρωταθλητής του body building, είχε ανοίξει τον Φεβρουάριο του 2013 νυκτερινό κέντρο στη λεωφόρο Συγγρού που λειτουργούσε και σαν «οίκος ανοχής».
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με βάση τον τρόπο της επίθεσης και άλλα δεδομένα ερευνούν αν η δολοφονία του άτυχου 42χρονου σχετίζεται με δράση ελλήνων ή αλλοδαπών εμπόρων ναρκωτικών που θα μπορούσαν να απέδιδαν «ασυνέπεια» στο θύμα της δολοφονικής επίθεσης. Μέχρι στιγμής όμως δεν φαίνεται να υπάρχει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο. Διερευνάται και το ενδεχόμενο ο 42χρονος να έπεσε θύμα «ανταγωνισμού» κυκλωμάτων σωματεμπόρων. Και αυτό, παρότι οι προστριβές μεταξύ αρχηγών «ροζ κυκλωμάτων» σπανίως έχουν οδηγήσει σε αιματηρές επιθέσεις (μία από αυτές η δολοφονία της μαστροπού Βάγιας Ζήση το 2004).
Εξετάζονται ακόμη πληροφορίες ότι συνεργάτης του 42χρονου είχε αναχωρήσει εκτάκτως προ ενός μηνός για χώρα της Ευρώπης, όπου έχει παραμείνει. Επιπλέον ερευνάται πώς οι δράστες ήξεραν ότι ο 42χρονος ιδιοκτήτης του νυκτερινού κέντρου εκινείτο με το συγκεκριμένο τζιπ, που του το είχε παραχωρήσει φίλος του, για τον οποίο έχει διερευνηθεί αν είχε ποινικές εκκρεμότητες.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αρκετές δολοφονικές επιθέσεις με καλάσνικοφ, ανάμεσα στις οποίες εκείνες του επιχειρηματία Μπάμπη Λαζαρίδη, του αρχιφύλακα του Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, σε επίθεση κατά δύο ιδιωτών το 2012 στην Καισαριανή και άλλες φορές. Ακόμη, στις αρχές του 2016 είχε βρεθεί δολοφονημένος στη Βαρυμπόμπη ένας 34χρονος που είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών, ενώ την τελευταία τριετία έχουν σημειωθεί και άλλες τουλάχιστον τρεις δολοφονίες για τον ίδιο πιθανόν λόγο.