Συγκέντρωση-μουσική διαμαρτυρία διοργανώνουν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου το μεσημέρι οι επιστημονικοί φορείς, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Οι εκπρόσωποι των φορέων απορρίπτουν τις νέες προτάσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου υποστηρίζοντας ότι «δεν βασίζονται σε αναλογιστική μελέτη που να δείχνει τη βιωσιμότητα του συστήματος και την ενδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας».

Οι νέες προτάσεις του Υπουργού Εργασίας για το Ασφαλιστικό εξακολουθούν να έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα και αφορούν την επόμενη τριετία. Δεν βασίζονται σε αναλογιστική μελέτη που να δείχνει τη βιωσιμότητα του συστήματος και την ενδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι άλλοι επιστημονικοί φορείς δεν μπορούν να συμφωνήσουν με τις προτάσεις καθώς θεωρούν ότι «έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα, χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και αποτελούν φορολογία και όχι εισφορά στο ασφαλιστικό σύστημα». Τέλος, δεν είναι δέχονται και την πρόταση δημιουργίας Ενιαίου Ταμείου.

Ο ΠΙΣ εμμένει στη θέση του για απόσυρση του συγκεκριμένου κυβερνητικού σχεδίου για το Ασφαλιστικό και καλεί όλους τους γιατρούς σαν συμμετάσχουν μαζικά στη εκδήλωση-μουσική διαμαρτυρία.