Ένα άτομο το οποίο αναζητούνταν από την Κρατική Ασφάλεια για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Κουμουτσάκου εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της δυτικής Αττικής και αυτή την ώρα βρίσκεται στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το περιστατικό έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα τρία τουλάχιστον άτομα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αμέσως μετά το επεισόδιο ξεκίνησε έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων και έγιναν οκτώ προσαγωγές ατόμων τα οποία ωστόσο το μεσημέρι της Παρασκευής αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Ο άμεσος εντοπισμός και σύλληψη των δραστών αποτελεί μείζον ζήτημα για την ΕΛ.ΑΣ. ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων για τα «αντανακλαστικά» των αστυνομικών των ΜΑΤ που ήταν παρόντες στο επεισόδιο ότι «υπάρχουν ερωτηματικά για το αν θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα, να κάνουν συλλήψεις και αυτό το θέμα θα διερευνηθεί, διερευνάται ήδη και θα ολοκληρωθεί η διερεύνηση εντός της ημέρας».

Έστειλε όμως παράλληλα και ένα μήνυμα προς το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha λέγοντας ότι «όμως εδώ μετριόμαστε όλοι και εμείς και οι δυνατότητες της Αστυνομίας και ότι αλλαγές είναι να γίνουν θα γίνουν στην πορεία» και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι θα εντοπιστούν τα άτομα τα συγκεκριμένα, θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Θα είναι μια απαράδεκτη κατάσταση με τόσα στοιχεία να μην μπορέσουμε εντός των επόμενων ωρών, αλλά παρ’ όλα αυτά το μυαλό μου πάει και στις όποιες αλλαγές χρειαστούν ώστε η Αστυνομία να έχει την αποτελεσματικότητα που πρέπει να έχει. Πιστεύω ότι εντός των επόμενων ωρών θα διευκρινιστεί η κατάσταση και θα έχουμε αποτέλεσμα».

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ανακοινωθεί η διενέργεια έρευνας για τη στάση των αστυνομικών των ΜΑΤ το απόγευμα της Πέμπτης κατά την επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο.