Εθιμοτυπική επίσκεψη της ισραηλινής πρέσβειρας κυρίας Ίριτ μπεν Άμπα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη. Κατά την επίσκεψη είχε συνομιλίες και συνάντηση γνωριμίας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα.
Η ισραηλινή πρέπσβειρα συνεχάρη τον υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του, προσβλέποντας, όπως είπε, στη συμβολή του για περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Η ισραηλινή αξιωματούχος μετέφερε την εκτίμηση που τρέφει η κυβέρνηση της χώρας της για το έργο που επιτελεί το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στον τομέα ευθύνης του στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, αποτέλεσμα του οποίου είναι η διατήρηση υψηλών επιπέδων ασφάλειας σε λιμένες και θάλασσες της ελληνικής επικράτειας, «καθιστώντας στη συνείδηση του ισραηλινού λαού τον ελλαδικό χώρο ως χώρο ασφάλειας και σταθερότητας».
Στο πλαίσιο αυτό, η πρέσβειρα γνωστοποίησε το προσωπικό ενδιαφέρον του ισραηλινού πρωθυπουργού κ. Βενιαμίν Νετανιάχου για παροχή συνδρομής προς το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, που ήδη εκδηλώθηκε σε προχθεσινή τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Απηύθυνε, τέλος, στον κ. Δρίτσα πρόσκληση να επισκεφτεί το Ισραήλ το προσεχές διάστημα.
Ο κ. Δρίτσας ευχαρίστησε την πρέσβειρα για τη διάθεση της ισραηλινής πλευράς να επιδείξει την αλληλεγγύη της στο έργο που επιτελεί το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή θα συμβάλει έτι περαιτέρω στην ενίσχυση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων.
Τελειώνοντας, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία συνέχισης του διαλόγου και της συνεργασίας τους επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.