Μια φρικτή, μη δημοσιοποιημένη δολοφονία που είχε διαπραχθεί τον Νοέμβριο του 2012 στην Παιανία επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την εξάρθρωση την Τρίτη το μεσημέρι της ελληνομεξικανικής μαφίας που εισήγαγε στη χώρα 233 κιλά κοκαΐνης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν συσχετισμό των δύο υποθέσεων αφού η προ διετίας δολοφονία, η οποία ερευνάται με κάθε μυστικότητα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής, φέρεται και αυτή να είχε κίνητρο τη δράση «παραρτήματος» της ίδιας σπείρας στην Αθήνα με «βάση» στον Καναδά η οποία προχωρούσε σε εισαγωγή κοκαΐνης.

Αγρια δολοφονία



Κύρια αφορμή αυτής της έρευνας είναι η ανεύρεση του πτώματος του άγρια δολοφονημένου 31χρονου Ελληνοκαναδού Τίμου Ψυχάρη στην περιοχή του Χάρακα Κερατέας στις 20 Νοεμβρίου 2012. Οπως προέκυψε, οι δράστες τού είχαν χορηγήσει υπνωτικό και ύστερα τον έδεσαν, τον στραγγάλισαν και τον έκαψαν. Οι δολοφόνοι του, με πιθανή παγίδα μια γυναίκα που είχε γνωρίσει σε κλαμπ της Αθήνας, του έριξαν φαρμακευτική ουσία για να τον κοιμίσουν. Τον πήραν σχεδόν με τις πιτζάμες από άγνωστο κατάλυμα που φέρεται να είχε στα νότια προάστια, τον μετέφεραν ημίγυμνο στην ερημική περιοχή, τον στραγγάλισαν και του έριξαν βενζίνη για να τον κάψουν. Η βροχή όμως εμπόδισε την πλήρη απανθράκωση του πτώματος που εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα.
Σαράντα τόνοι σε ΗΠΑ – Καναδά

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ελληνικής καταγωγής θύμα είχε έλθει στην Ελλάδα από τον Καναδά στα τέλη του καλοκαιριού του 2012 μαζί με έναν 25χρονο λιβανέζικης καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναχώρησή τους από την Αμερική έγινε για δύο λόγους. Τότε είχαν μπει αμφότεροι στο στόχαστρο της καναδικής αστυνομίας ως συνεργάτες της μεξικανικής μαφίας για την εβδομαδιαία εισαγωγή 75-80 κιλών κοκαΐνης σε ΗΠΑ και Καναδά με κέρδη 50 εκατ. δολαρίων. Συνολικά τα μέλη αυτής της συμμορίας φέρεται να διακίνησαν την εντυπωσιακή ποσότητα των 40 τόνων κοκαΐνης από το Μεξικό!
Τον Νοέμβριο του 2012 μάλιστα είχε γίνει γιγαντιαία επιχείρηση της καναδικής αστυνομίας στις περιοχές του Κεμπέκ, του Οντάριο και της Βρετανικής Κολούμπια με την κωδική ονομασία «Φλύαρος», στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 αστυνομικοί, για την εξάρθρωση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης με «βάση» τη μεξικανική μαφία. Στη συμμορία αυτή φέρεται να συμμετείχαν συνολικά 128 άτομα.
Ο δεύτερος λόγος, όπως διαπιστώνουν τώρα οι διωκτικές υπηρεσίες, ήταν το ότι ο 25χρονος Λιβανέζος είχε θεωρηθεί ύποπτος για δύο ανθρωποκτονίες «ανταγωνιστών» του στον Καναδά.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 31χρονος Ελληνοκαναδός έως την ημέρα του στραγγαλισμού του κυκλοφορούσε σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας όπου ξόδευε μεγάλα ποσά, έχοντας παράλληλα επαφές με γνωστό έλληνα τραγουδιστή, ο οποίος αγνοούσε βέβαια τη δράση του. Επιπλέον φαίνεται να είχε επαφές με συγγενείς του στο Αργος. Ο 25χρονος άραβας φίλος του αναχώρησε για μικρό χρονικό διάστημα στη Μέση Ανατολή και όταν επέστρεψε συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Παιανία στις 22 Φεβρουαρίου 2013. Τώρα είναι κρατούμενος στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.
Ενημέρωση από την DEA

Σχετικά με τις έρευνες για τη δολοφονία του 31χρονου Ελληνοκαναδού στην Παιανία ενημερώθηκε και το κλιμάκιο της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA).
Η υπόθεση με τα 233 κιλά κοκαΐνης που αποκαλύφθηκε προ δύο ημερών πάλι είχε πρωταγωνιστές Μεξικανούς αλλά και Ελληνες που διέμεναν στον Καναδά, οι οποίοι επίσης προχωρούσαν σε εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «ένα κλειστό γκρουπ ατόμων στην Αθήνα που στήνουν «γέφυρες» με τη μεξικανική μαφία και έχουν βάση τον Καναδά. Επιπλέον στα κυκλώματα αυτά υπάρχει συμμετοχή Λιβανέζων. Λόγω αυτών των συμπτώσεων διερευνούμε την τυχόν σχέση των δύο υποθέσεων με την ανθρωποκτονία του 2012 και με την πρόσφατη εισαγωγή των 233 κιλών κοκαΐνης».
Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες πηγές, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενη η ανακάλυψη της μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης να έχει προκύψει από παρακολουθήσεις και αναλύσεις για την υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου στην Παιανία. Ο δικηγόρος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου που υπερασπίζεται εμπλεκομένους στην πρόσφατη υπόθεση αλλά και τον Λιβανέζο που συνελήφθη το 2013 από τη ΔΙΑΣ σημειώνει ότι «οι υποθέσεις αυτές έχουν πολλά σκοτεινά σημεία που οφείλουν να διερευνηθούν από τις δικαστικές αρχές».

HeliosPlus