Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο ο επιχειρηματίας Γιώργος Κοσκωτάς, άλλοτε ιδιοκτήτης της τράπεζας Κρήτης, που μετά το 1989 ονοματοδότισε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, ο οποίος δικάστηκε ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας του παλαίμαχου επιθετικού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιώργου Σιδέρη.
Η κατηγορία σε βάρος του επιχειρηματία, ο οποίος ήταν απών από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο του Τάκη Μιχαλόλια, αφορούσε πυροβολισμούς που είχε δεχθεί ο ποδοσφαιριστής στις 15 Νοεμβρίου 2007 ενώ στάθμευε το αυτοκίνητο του σε υπόγειο γκαράζ στο Παλαιό Φάληρο, από τρεις αγνώστους, που είχαν καλυμμένα πρόσωπα.
Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο Χρήστος Δρίβας, ο οποίος ‘ήηταν και αυτός απών και εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του κυρία Νικολοπούλου Μαρία Χριστίνα. Ο κ. Δρίβας είχε κατονομαστεί, όπως και ο Κοσκωτάς, από τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, ο οποίος επίσης κρίθηκε αθώος.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ένας από τους άγνωστους δράστες είχε πυροβολήσει δύο φορές τον κ. Σιδέρη έξω από το κλειστό παράθυρο της πόρτας του οδηγού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον αριστερό βραχίονα και την ωμοπλάτη,φωνάζοντας: «Γιατί ρε π…, δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;».
Το θύμα,που, επίσης, απουσίαζε από το δικαστήριο για λόγους υγείας, έχει υποστηρίξει αρχικά ότι την επίμαχη περίοδο δεχόταν πιέσεις για 14 μεζονέτες που ανήκαν στην Τράπεζα Κρήτης και αφού είχαν κατασχεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, το 2006 με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, κατακυρώθηκαν στην ιδιοκτησία κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία ήταν μέτοχος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.
Η εταιρία είχε αγοράσει σε πλειστηριασμό τα επίμαχα ακίνητα,το 2000, έναντι ποσού 1,8 δισ. δραχμών.
Κατά την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του άλλοτε προέδρου της Τράπεζας Κρήτης Γιώργου Κοσκωτά, ο κατηγορούμενος «που ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς και ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης, είχε ζητήσει από τον Γ. Σιδέρη να του δώσει ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε κάποιες μεζονέτες».
Στο δικαστήριο κατέθεσε η σύζυγος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, η οποία δήλωσε ότι τόσο αυτή όσο και ο σύζυγος της συνδέουν την επίθεση σε βάρος του κ. Σιδέρη με την υπόθεση των μεζονετών, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες αν πράγματι οι δράστες σχετίζονταν με τον Κοσκωτά.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας,«μήπως κάποιος χρησιμοποίησε το όνομα του Κοσκωτά σε αυτή την ιστορία;».
Η υπεράσπιση του επιχειρηματία τόνισε πως ο Γιώργος Κοσκωτάς, «αν και πέρασε οικονομική καταστροφή και έχασε το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, δεν κατηγορήθηκε ποτέ για πράξη βίας».
Τόνισε επίσης ο κ. Μιχαλόλιας, πως ο επίμαχος πλειστηριασμός των ακινήτων δεν αφορούσε τον εντολέα του, καθώς τα χρήματα που προέκυπταν θα πήγαιναν στο Ελληνικό Δημόσιο.